Verschillende ketenpartijen werken hierin samen om de voedselproductie in de keten te optimaliseren. In de workshop zullen de eerste resultaten gepresenteerd worden. Daarna zal samengewerkt worden met de deelnemers aan de verdere invulling:
- Waar zitten de grootste knelpunten in de keten?
- Wat zijn mogelijke oplossingen?
- Waar liggen kansen door betere afstemming tussen de schakels in de keten?
In het project ligt de focus op drie sporen:
- Derving in de winkel,
- Derving bij primaire producenten en andere toeleveranciers
- Afzet van afwijkende producten (à la 'kromkommer').
Dit Topsector AgroFood-project wordt uitgevoerd door de volgende partijen:
- Louis Bolk Instituut – Sjef Staps
- Food & Biobased Research / WUR – Seth Tromp, Bart van Gogh en Marianne vd Burgh
- Udea – Steven IJzerman
- Odin – Anita Groenendijk
- Eosta – Sander Dijkslag
- Green Organics - Jan Groen
- True Food Projects – Maurits Steverink.
U bent dus van harte uitgenodigd om mee te denken en mee te werken aan een efficiëntere keten.
Voor meer informatie: S.Staps@Louisbolk.nl