Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-beurs:

onoff spices! onthult het best bewaarde geheim van Thailand

Tijdens de Bio-beurs kun je kennismaken met de nieuwste aanwinst van onoff spices! Zij introduceren namelijk biologische Thaise khao soi soep, een romige, zoete en mild-pittige kokossoep, die traditioneel geserveerd wordt met kipkluiven, noedels, taugé en kool. Deze met name in het noorden van Thailand en Laos populaire maaltijdsoep tref je als streetfood veelvuldig aan bij de voor Thailand zo kenmerkende eetkraampjes.

Ondanks de grote populariteit en naamsbekendheid binnen Thailand, staat khao soi zelfs in andere delen van Thailand niet zo vaak op de menukaart. Wellicht is dat ook de reden waarom je het maar zelden aantreft bij Thaise restaurants in het buitenland. En dat is geheel ten onrechte, want door de zacht-romige smaak is het een heel smakelijke en toegankelijke soep. onoff spices! brengt nu als eerste leverancier biologische khao soi soep op de Nederlandse markt. En daarmee geven zij eigenlijk meteen het best bewaarde geheim van Thailand prijs.


Khao soi soep.

Maak ook kennis met een ander nieuw product van onoff spices! Thaise sriracha chilisaus is wereldberoemd vanwege de pittige en zoete, friszure smaak met een vleug knoflook. Deze saus is al decennialang uitermate populair in de Verenigde Staten, waar het gebruikt wordt als een pittige vervanger van ketchup in bijvoorbeeld pastagerechten, op de pizza en bij een omelet.

Naar verluidt bedacht een Thaise huisvrouw uit de Thaise havenplaats Sri Racha het recept voor deze chilisaus, bestaande uit rode pepers, knoflook, rietsuiker en ananas-azijn. Sindsdien wordt deze saus in Thailand veelvuldig gebruikt bij een omelet en als dipsaus voor bijvoorbeeld gefrituurde vis en schaaldieren. Ook wordt het gebruikt om vlees in te marineren.



Onno Stienen, oprichter en directeur van onoff spices! is zelf aanwezig tijdens de Bio-beurs en geeft graag meer uitleg over het hele assortiment en de plannen voor de nabije toekomst. Zo wordt er hard gewerkt aan het aanpassen en uitbreiden van de lijn met Thaise woksauzen, waarbij er ook aandacht wordt besteed aan het verder terugbrengen van de hoeveelheid suiker. Ook zal er dit jaar overgestapt worden naar een duurzamere productie van de Thaise vissaus en oestersaus.

Klik hier en hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: