Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edwin Spa, Waddenvarkens:

"Biologische werkwijze ging ons niet ver genoeg"

In het Dagblad van het Noorden staat een artikel over het kleinschalige varkensbedrijf Waddenvarkens in Uithuizermeeden. Edwin en Petra Spa leggen hierin onder meer uit waarom het bedrijf niet biologisch is, terwijl het gezin toen ze begonnen wel al jaren biologisch vlees at.

Petra legt uit waarom ze niet voor de biologische werkwijze gekozen hebben: "Toen we hadden besloten varkens te gaan houden, gingen we bij anderen kijken hoe zij dat deden. Toen we bij een biologische varkenshouder op bezoek gingen, viel ons dat eigenlijk nogal tegen. De varkens konden niet in de aarde wroeten en waren weinig buiten." Edwin: "De dieren hadden het veel beter dan in de industrie, maar het ging ons niet ver genoeg. Voor ons is het natuurlijke gedrag van het varken het belangrijkst. Een varken hoort te wroeten en is graag buiten in het gras en in de modder. Dat merk je bij ons ook heel erg aan de dieren. Ze zijn rustig en ontspannen."

Klik hier voor het gehele artikel.

Voor meer informatie: www.waddenvarkens.nl

Bron: Dagblad van het Noorden

Publicatiedatum: