Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gaan ons aanbod zeker verder uitbreiden"

Elite Naturel-sappen nu ook in Nederland

Tholen - De biologische sappen van Elite Naturel zijn sinds kort ook beschikbaar op de Nederlandse markt. Amsterdam International Food VOF is distributeur van de sappen van de Turkse producent. Onur Yoldemir van Amsterdam International Food vertelt dat er opvallende en bijzondere smaken tussen zitten. "Er zijn zo'n 30 verschillende sappen. Ons assortiment bestaat vooralsnog uit 5 sappen in flessen van 700 milliliter. We hebben de smaken: Honingmeloen, bosbessen, zwarte moerbei, granaatappel en cranberry. Deze sappen zijn verkrijgbaar via diverse groothandels en winkels. Vanaf februari zullen ook verschillende sappen in 200 milliliter beschikbaar zijn."
 
De 200 milliliter glazen flessen zijn gepatenteerd door Elite Naturel. "Vanaf februari zijn de smaken watermeloen, cranberry, kersen, granaatappel en bramensap beschikbaar. Erg handig voor retailers, horeca en groothandels."



Amsterdam International Food VOF is leverancier/groothandel van biologische producten. "We zijn sinds februari 2015 bezig geweest met het opzetten en ontwikkelen van ons bedrijf. Als eerste hebben we onze Skal-certificering behaald en vervolgens aan de productontwikkeling gewerkt", vertelt Onur.

Hierbij is Amsterdam Amsterdam International Food onder meer een samenwerking aangegaan met Elite Naturel. "We zochten naar een merk met veel potentieel voor de toekomst. Uiteindelijk kwamen we in New York voor het eerst in aanraking met de sappen van Elite Naturel. Dit Turkse bedrijf is in onze ogen de beste vruchtensappenproducent van de wereld."

Amsterdam International Food is de enige leverancier van Elite Naturel in Nederland. "Elite werkt uitsluitend met pure sappen, hierin kan het merk zich onderscheiden van andere merken. Ons aanbod bestaat ook uit vruchtensappen die nog niet op de Nederlandse markt te verkrijgen zijn. Buiten dat het heel erg gezond is zijn ze ook nog eens heerlijk van smaak. De sappen bevatten geen concentraat of andere toevoegingen."



Ook de wijze van produceren is volgens Onur uniek. "Er zijn maar drie producenten op de wereld die op deze manier produceren. De vruchten worden koudgeperst en vervolgens aseptisch afgevuld, waardoor de sap niet in contact komt met lucht."

Onur vertelt dat Elite voor de grondstoffen samenwerkt met ruim 7.500 telers. "Het gaat hierbij om enkel biologische telers. De boeren krijgen een eerlijke prijs en biologische compost aangeleverd waardoor we de biologische aard van onze grondstoffen kunnen waarborgen. De Elite Naturel-producten zijn niet alleen EU-gecertificeerd, maar ook met JAS, USDA, KOREA ORGANIC, BCS ÖKÖ Garantie, Vegan, Kosher en Fairtrade." Elite Naturel exporteert de sappen al naar meer dan 33 landen.

Zoals gezegd zijn vanaf nu 5 varianten in een fles van 700 milliliter verkrijgbaar. "Dit aanbod willen we op den duur zeker gaan uitbreiden. Sowieso komen er dus al verschillende sappen in flesjes van 200 milliliter aan. Ook leveren wij onder andere geconcentreerde extracten, gedroogd fruit, biologische sauzen, detox sappen met chiazaden en bloesem drankjes", besluit Onur.

Voor meer informatie:

Onur Yoldemir
Amsterdam International Food | Elite Naturel Nederland
Noorddammerweg 37-A2
1424 NW De Kwakel
085 4019784
info@elite-naturel.nl
www.elite-naturel.nl