Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
150.000 hectare in Duitsland

Naturland tekent voor groei in 2016

Vorig jaar is het aantal biologische bedrijven aangesloten bij Naturland gestegen. Na twee jaar van een stabiel ledental, tekende vorig jaar voor een groei van 10,5 procent. Daarmee komt het ledental op 2900 boerderijen te staan. Het areaal dat Naturland vertegenwoordigd, steeg met iets minder dan elf procent naar 150.000 hectare, daarnaast beheert de organisatie nog eens 54.000 hectare bos.



De groei wordt grotendeels ingegeven door de situatie op de melkmarkt, die melkveehouders aanspoort tot omschakeling. Ook verbeterde financiƫle voorwaarden van provincies stimuleren de omschakeling, aldus Naturland. Voor dit jaar rekent de Duitse organisatie ook op groei.

Internationaal kan Naturland uitgroeien tot een belangrijke speler in de bio-sector. Buiten Duitsland zijn er zo'n 35.000 boeren verdeeld over 43 landen met een areaal van 118.000 hectare die volgens de Naturland-standaard werken. Dit komt overeen met een groei van zo'n 5000 hectare, of 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Met name voor Zuid-Amerika en Aziƫ wordt op groei gerekend.

Bron: Topagrar
Publicatiedatum: