Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Bolster introduceert nieuwe rassen bio-paprika's

De Bolster brengt in 2016 diverse nieuwe rassen paprika's op de markt. Deze noviteit zal op zowel de Bio-beurs als op de BIOFACH aan het brede publiek getoond worden. Een belangrijke stap voor De Bolster, die bekend staat als de biologische pompoenspecialist, omdat het aanbod voor de professionele gebruiker nog verder is toegenomen.

Blok- en Zoetpuntpaprika's

De nieuw op de markt gebrachte rassen behoren tot de groepen blokpaprika's en zoetpuntpaprika's. Rassen die geschikt zijn voor 'low input' condities, net zoals alle andere rassen die door De Bolster zijn ontwikkeld. Deze nieuwe rassen behoren allen tot de Capsicum annuum groep en hebben eenzelfde teeltwijze.

Dat neemt niet weg dat de rassen onderling wel in kleur, vorm, smaak en groeiwijze verschillen, aldus Patrick Hoogendoorn (mede-eigenaar De Bolster). Onrijp zijn deze rassen groen of in een rood(gerelateerde) kleur, waarna ze afrijpen naar rood, geel, oranje of donkerpaars.

Van Elsa tot Zazu

De rode blokpaprika Olly F1 kenmerkt zich door haar groeikracht en opvallend snelle kleuring van de vruchten. Elsa F1 is de gele blokpaprika die opvalt als een kort en sterk ras met vruchten die vrij vroeg doorkleuren. Lilo F1 is een unieke blokpaprika die donker paarse vruchten draagt die af rijpen naar donker rode vruchten. Deze rassen zijn in volgorde resistent tegen het Tobamovirus van TM 0-2, 0-3 en 0-2. Het gewicht varieert van 170 – 190 gram tot 200-220 gram.

De zoetpuntpaprika's (Xaro, Zazu en Kyra) hebben allen een zeer goede smaak. Xaro is een sterk ras dat zich regelmatig zet met vruchten van 100 – 120 gram. De Zazu heeft een gele vrucht met een gewicht van 100 – 120 gram en de Kyra heeft knapperige, zeer goed houdbare oranje vruchten. Al deze rassen zijn resistent tegen het Tobamovirus (TM 0).



Beschikbaarheid

Alle paprikarassen zijn nieuw op de markt. De beschikbaarheid van de zaden is voor teeltjaar 2016 beperkt. Vanaf teeltjaar 2017 verwacht De Bolster wij goed te kunnen voldoen aan de vraag.
 

Zien we u op de beurs?

Wilt u meer informatie over deze nieuwe rassen die bij uitstek geschikt zijn voor de professionele markt, neem dan contact op met De Bolster of bezoek de stand op de Bio-beurs (standnummer 179) of op de BIOFACH (Hal 9, standnummer 360)

Voor meer informatie:

mlelieveld@bolster.nl
www.bolster.eu
Publicatiedatum: