Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elektrisch rijden op lokaal opgewekte energie nu mogelijk

Allego, de aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, en Vandebron, de eerste energieleverancier waar je rechtstreeks schone energie van lokale producenten koopt, gaan vanaf nu samenwerken om automobilisten met een elektrische auto te voorzien van lokaal opgewekte, schone energie. De twee Nederlandse bedrijven zetten hiermee een belangrijke stap naar 100% schone mobiliteit. Binnen de samenwerking zal Vandebron de schone stroom verzorgen en Allego het beheer, onderhoud en ontwikkeling van de laadinfrastructuur op zich nemen om elektrische voertuigen op te laden.

Dankzij de samenwerking tussen Vandebron en Allego wordt het voor e-rijders mogelijk om hun auto te laden met groene stroom die in hun eigen regio is opgewekt. Uit onderzoek* blijkt dat Nederlanders gemiddeld 23 kilometer rijden (enkele reis) naar hun werk. Met een elektrische auto wordt de lokaal opgewekte stroom dan ook hoofdzakelijk lokaal verbruikt. Allego en Vandebron zorgen hiermee voor een cyclus van lokaal opgewekte, schone energie die vervolgens wordt verbruikt voor lokaal gereden kilometers.



VandeBron zal per direct elektriciteit leveren voor de laadpalen die Allego in Nederland heeft staan. Allego is een belangrijke partner van gemeenten en bedrijven om elektrisch vervoer te stimuleren; Allego realiseert laadpalen in meer dan 100 Nederlandse gemeenten. Door de samenwerking van Allego met Vandebron kunnen gemeenten, bedrijven en locatiehouders er nog explicieter voor kiezen om groene stroom die in de regio beschikbaar is in te zetten voor lokaal schoon elektrisch vervoer. Gemeenten en bedrijven worden zo nog beter ondersteund bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit.

"De maatschappij wordt zich steeds meer bewust van de herkomst van de energie die zij verbruikt. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de opkomst van groene energieleveranciers zoals Vandebron, maar ook in de toename van elektrisch vervoer", aldus Anja van Niersen, algemeen directeur bij Allego. "Door onze expertise te bundelen met Vandebron kunnen wij aan deze behoefte voldoen en werken we verder aan onze doelstelling om elektrisch vervoer emissievrij te maken."

"We moeten naar een volledig transparante en duurzame energiemarkt. Daarom is het geweldig dat wanneer je je auto oplaadt, je ook kan zien waar de energie vandaan komt en dat die energie duurzaam is geproduceerd", zegt Matthijs Guichelaar, oprichter van Vandebron.

*KiM-rapport Mobiliteitsbalans 2013, Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Voor meer informatie: www.allego.eu en www.vandebron.nl
Publicatiedatum: