Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walnoten uit Moldavië van De Nieuwe Band

Waar de meeste walnoten in de winkels uit India of Californië komen, kiest De Nieuwe Band voor Europese walnoten, uit Moldavië. Hiermee zijn de voedselkilometers beperkt. De Nieuwe Band heeft een portret geschreven waarin ze meer uitleg geven over het project in Moldavië.

Het Moldavische Nova Nuts werkt samen met ongeveer 2500 kleine boeren en met ongeveer 100 walnotenkraaksters. De walnotenboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun noten en de notenkraaksters werken onder hele goede arbeidsomstandigheden. Zo krijgen ze een ziektenkostenverzekering, een gratis maaltijd in de fabriek en werkkleding. Ook worden worden de vrouwen uit de dorpen in de omgeving van huis gehaald en gebracht met een busje. Dankzij de inkomsten hebben minstens 100 gezinnen een betere levensstandaard.



Klik hier om het complete verhaal te lezen, met hierin onder andere meer informatie over de idealen van Ion Cuhal, oprichter en eigenaar van Nova Nuts.
Publicatiedatum: