Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 2000 bio-kerstbomen teruggeplaatst

Deze week staat in het teken van Driekoningen en traditioneel gaat de kerstboom dan de deur uit. De meeste bomen worden op de één of andere manier vernietigd, maar voor ruim 2000 bomen in Nederland is het al het zoveelste jaar dat ze worden afgetuigd en teruggeplaatst op een biologische kwekerij.



Adopteer een kerstboom is met 16 uitgiftepunten in Nederland een groeiend initiatief. Bedenkers Kyra Gunneweg en Erwin Kooijman van biologische bamboe- en kerstboomkwekerij Randijk in Leusden staan nog steeds achter hun idee, dat ze al 11 jaar geleden ontwikkelden: kweek een goed herbruikbare kerstboom. Inmiddels is het paar in gesprek met een aantal aspirant-kwekers in den lande. Voorwaarde is een Skal-certificering of bereidheid tot omschakeling. Er wordt nog gezocht naar kwekers in de regio's Noord-Holland en Oost-Nederland. Ook potentiële uitgiftepunten (zie www.adopteereenkerstboom.nl voor de huidige uitgiftepunten) kunnen zich melden via info@bamboe.nl.
Publicatiedatum: