Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'10 eurocent vragen zeer effectief'

Gratis plastic tassen nu verboden

Consumenten gaan een klein bedrag betalen voor een plastic tas, want plastic tasjes mogen vanaf 1 januari 2016 niet meer gratis aan de kassa worden weggegeven. Dit is één van de wijzigingen in regelgeving van het ministerie van Infrastructuur en Milieu per 1 januari 2016. Deze maatregel moet het aantal plastic tasjes terugdringen en de schade voor het milieu daarmee verkleinen. In sommige gevallen mogen verswaren en levensmiddelen nog wel worden verpakt in dunne plastic tasjes als dit voedselverspilling tegengaat of als er geen andere manier is deze hygiënisch te verpakken.

De ondernemer bepaalt zelf het bedrag dat hij voor de tas vraagt. In een pilot van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) bleek dat 10 eurocent zeer effectief werkt in het verminderen van het aantal plastic tassen met de helft of meer.


Publicatiedatum: