Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dominicaanse Republiek wereldleider in bio-bananen

De Dominicaanse Republiek is wereldleider geworden in de export van biologische bananen, wat een stimulans zou moeten zijn voor andere gewassen.
De hoogste baas van de Dominicaanse Raad voor Landbouwzaken (Dominican Agribusiness Board), Osmar Benitez, zei dat de bananenaanvoer is gegroeid door een groter areaal, ondanks het instorten van de productie vanwege de droogte tot halverwege het jaar 2015.



De landbouwzakenleider zei dat de verandering in het fytosanitaire beleid van 1992, van de EU, de Dominicaanse Republiek aanspoorde om biologische bananen te gaan verbouwen in plaats van de traditionele bananen, waarmee het land een van de grootste producenten werd.

Benitez zei in een interview dat 63% van de bananen die in zijn land geteeld worden, biologisch is en dat nog eens 20% van de telers bezig is met omschakelen. Hij voegde toe dat 50% van de bananen die wereldwijd verkocht worden, lokaal is verbouwd, waarmee de Dominicaanse Republiek de grootste leverancier is.

Bron: Dominican Today
Publicatiedatum: