Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-whisky uit Franse Alpen

Aan de voet van de Mont Obiou in de Franse Alpen ligt Domaine des Hautes Glaces. Op het domein wordt biologische whisky gestookt van lokaal geteelde granen. Eén van de velden ligt op 900 meter boven zeeniveau. "We zijn er van overtuigd dat het mogelijk is om whisky te maken in Frankrijk", aldus Frédéric Revol van het whiskyhuis.



De whiskymakers stoken de drank aan huis, waarna het vocht in eikenvaten opgeslagen wordt. Na drie jaar wordt de jonge whisky overgeheveld naar oude cognac- of sherryvaten, waardoor de smaak van de cognac dicht bij de traditionele Schotse whisky komt. "De whisky is zeer zuiver, zonder franjes, de aroma’s komen allemaal uit het graan." Tijdens het proces wordt uitsluitend lokaal bronwater gebruikt.

Voor meer informatie: www.hautesglaces.com

Bron: France 3 Alpen
Publicatiedatum: