Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nieuws gaat als lopend vuurtje door Venlo"

Sinterklaas opent Qucina's Buurtsuper

Tholen - Sinterklaas heeft gisteren (29 november) Qucina's Buurtsuper in Venlo geopend. Hier kunnen de inwoners van Venlo en omgeving terecht voor biologische, lokale en duurzame boodschappen. "Je kunt op dit moment geen vrolijkere man aantreffen. We hebben er al twee topdagen op zitten. Het was super druk, hebben flink verkocht en heel veel enthousiaste reacties gekregen", vertelt Tom Sprengers, die het bio-aandeel in de winkel op 95% schat. "We willen dan ook zo snel mogelijk voor het EKO-keurmerk voor Winkels gaan."



Tom heeft twee jaar geleden samen met Cyrella Beckers culinair organisatiebureau Qucina opgericht. Na de Boerenmarkt vonden Tom en Cyrella het tijd voor een vaste plek voor bio-producten in Venlo. Ze liepen er namelijk steeds tegenaan dat biologische en duurzame producten in Venlo slecht verkrijgbaar zijn. En dat terwijl de stad duurzaamheid en smaak hoog in het vaandel heeft staan. Tom: "Het nieuws gaat als een lopend vuurtje door Venlo, er zitten immers niet veel natuurvoedingswinkels in de buurt."



Zaterdag opende Qucina's Buurtsuper de deuren al voor de crowdfunders en voor familie en vrienden. "Na het proefdraaien op zaterdag was het gisteren tijd voor de officiële opening. We hebben veel complimenten gekregen over ons eigentijdse assortiment. Ook de grote keuken in het midden van de winkel springt echt in het oog. Daar maken we allerlei salades en maaltijden klaar die men in de winkel zelf kan nuttigen of mee kan nemen."



Eén van de klanten was volgens Tom opvallend positief over het vegan aanbod in de winkel: "Ik wilde op een gegeven moment de verbandtrommel gaan pakken, nadat ik iemand hoorde gillen. Dit bleek echter niet nodig. Een klant begon namelijk te gillen bij het zien van een specifiek vegan product dat ze normaal vanuit Berlijn moest bestellen."



Voor Tom is het vooral belangrijk dat het concept laagdrempelig is. "We willen het de klant makkelijk maken. Niet alleen om biologisch, lokale en duurzame producten te vinden, maar dit doen we ook door meeneemmaaltijden aan te bieden. Iets wat perfect in het concept van Qucina past." Qucina's Buurtsuper is onder andere tot stand gekomen met behulp van een crowdfundingcampagne. Binnen slechts 5 dagen hadden de ondernemers de beoogde 20.000 euro al binnen.

Voor meer informatie:

Tom Sprengers
Qucina's Buurtsuper
Roermondsestraat 80
5911 AL Venlo
077 8514962
info@qucina.nl
www.qucina.nl