Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biovergistingsapparaat maakt gas en compost voor huishoudens

In Israël is een apparaat ontwikkeld dat organisch afval kan omzetten naar gas en compost. Het apparaat is geschikt voor particulieren en levert voldoende gas om 2 tot 4 uur te koken en tevens 5 tot 8 liter compost.

Het passend genoemde HomeBiogas Device kan een nieuw tijdperk in de afvalverwerking inluiden voor iedereen. Het apparaat kan tot 6 liter van allerlei biologisch afval (waaronder vlees en zuivel) of tot wel 15 liter mest (ook van huisdieren) opnemen en er genoeg brandstof van maken om een paar maaltijden per dag mee te koken, terwijl er ook nog eens mest voor de tuin mee wordt geproduceerd.



Veel biogasinitiatieven voor thuis zijn gericht op ontwikkelingslanden, dit project is juist ontwikkeld voor de steden in de Westerse wereld.

Volgens HomeBiogas kan 1 kilo voedselafval gemiddeld 200 liter gas produceren, wat neerkomt op 1 uur koken op hoog vuur. Indien dit blijvend zou worden toegepast kan dat neerkomen op een reductie van een 1000 kilo voedselafval per huishouden per jaar waarmee het equivalent van 6 ton gegenereerde CO2 per jaar wordt voorkomen.

De machines worden beschouwd als betaalbaar en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd in de achtertuin of de groentekas. De maten zijn 123cm/165cm/100cm en ze wegen minder dan 40 kg. Ze zijn, volgens zeggen, ook eenvoudig te gebruiken en hebben weinig onderhoud nodig en alhoewel het biogas geschikt is voor een normaal gasstel, dient er tenminste 1 brander te worden aangepast voor deze brandstof.

Het bedrijf maakt nu gebruik van Crowdfunding om te zorgen voor een volledige productie en degenen die hen steunen kunnen aanspraak maken op een toestel voor $890, wat niet duur is, want de verkoopprijs zal $1500 zijn.

Voor meer informatie: www.homebiogas.com
Publicatiedatum: