Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Gezamenlijke export van biologische koffie naar Europa

Alto Mayo Forest Multiple Services Cooperative (Coopbam) is de eerste Peruaanse coöperatie die een container met biologische koffie naar Duitsland exporteerde, zo bevestigt de door de Staat beheerde National Service of Natural Protected Areas (Sernanp).



Het genoemde product – geoogst in het beschermde woud Alto Mayo in de San Martin regio – werd aangekocht door de Deense onderneming NAF Trading, die al meer dan 90 jaar handelservaring heeft.

De bonen werden verscheept naar Hamburg. De samenwerkende bedrijven zijn erg blij met de verscheping en hebben hoge verwachtingen van de toekomst. "We hopen dat dit onze levensstijl kan veranderen", vertelt de Coopbam voorzitter, Eli Vargas.

Het doorzettingsvermogen van 68 boeren – die meer hebben gedaan dan zich binnen een jaar goed organiseren – leidde tot dit resultaat.

De eerste ervaring weerspiegelt het duurzaam profiteren van de natuurlijke hulpbronnen, maar ook van het verbond van de boeren, Staatsorganisaties en privé onderneming die naar een gezamenlijk doel toe werken: good practice op sociaal- en milieugebied waarop eerlijk geprijsde koffie is gebaseerd.

Bron: Andina
Publicatiedatum: