Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walen eten vaker biologisch dan Vlamingen

In november 2015 heeft het wetenschappelijke instituut voor volksgezondheid (WIV) de Nationale Voedselconsumptiepeiling 2014-2015 uitgebracht. In deze grootschalige enquête onder 3.200 Belgen over hun eetgewoontes, de nationale voedselconsumptiepeiling, is ook apart aandacht geschonken aan de consumptie van biologische producten.

Hieruit blijkt onder meer dat het percentage personen dat biologische producten eet, toeneemt met het opleidingsniveau. De laagstopgeleiden consumeren minder vaak (52%) biologische producten dan de hogeropgeleiden van het korte type (70%) en van het lange type (81%). In Wallonië worden biologische producten vaker (69%) gegeten dan in Vlaanderen (62%).

In 2014 geeft 66% van de bevolking in België aan biologische producten te eten, waarvan 20% zelden, 30% soms, 14% vaak en 2% altijd biologische producten consumeert. Vrouwen blijken vaker (69%) biologische producten te consumeren dan mannen (63%).
 


Het percentage Belgen (met een leeftijd tussen 15 en 64 jaar) dat in 2014 (67%) aangeeft biologische producten te consumeren, is gestegen ten opzichte van 2004 (52%).

Groenten vaakst gekocht

De biologische producten die de bevolking in België in 2014 het vaakst aangeeft te kopen, zijn groenten (82,6%), fruit (63,5%), zuivelproducten (36,2%), vlees (25,6%) en brood (19,9%). De andere producten die het vaakst naar voren kwamen waren eieren (6,4%), graanproducten (7,1%) en koeken, cake of wafels (3,3%).

Klik hier voor het complete rapport.
Publicatiedatum: