Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurwinkel Emiclaer en Beebox slaan handen ineen

Beebox.nl en BioDichtbij.nl hebben hun thuisbezorging gecombineerd. De consument kan hiermee de biologische boodschappen thuis laten bezorgen. Dit is een trend die de laatste jaren behoorlijk is toegenomen. "Want op deze manier is er in dit jachtige bestaan opeens vrije tijd over voor andere leuke dingen", aldus Helma van Schendel. Zij was drie jaar geleden de eerste franchisenemer die met Beebox een marktaandeel veroverde met het aan huis bezorgen van de biologische maaltijdenbox. Een bezorgdienst waarbij hoofdzakelijk bakfietsen worden ingezet. De box bevat ingrediënten waarmee de consument aan de hand van de bijgeleverde recepten drie avonden per week een eerlijk, heerlijk en gezonde avondmaaltijd kan bereiden met biologische ingrediënten van Nederlandse bodem. "De Box Extra bevat naast 3 maaltijden ook nog ingrediënten voor een gezond ontbijt of lunch. De vraag naar onze dienstverlening neemt elk jaar toe."



Ook Bas Sengers, eigenaar van Natuurwinkel Emiclaer, kan deze trend bevestigen. Ruim een jaar geleden begon hij, naast zijn winkel, met het bezorgen van boodschappen via de webshop www.biodichtbij.nl. "Een deel van de consumenten is namelijk erg geïnteresseerd in het online bestellen van de biologische boodschappen. Wekelijks maken we al vele klanten blij met onze mooie producten. Ze kunnen op de webshop kiezen uit het volledige assortiment van onze winkel, van houdbare artikelen, voedingssupplementen, tot alle dagverse producten. Ook kan de webshop klant profiteren van de wekelijkse aanbiedingen van de Natuurwinkel. Dat kan je alleen volhouden als je elke keer weer zorgt voor een positieve bestelervaring, dus een complete bestelling en alles zo vers mogelijk. Onze medewerkers verzamelen de producten zeer zorgvuldig en alle verse producten worden in thermosboxen bij de klanten afgeleverd. Op een gegeven moment ging ik op zoek naar een manier om onze spullen op een nog duurzamere manier bij de klanten thuis te krijgen. Toen kwam ik op het idee om de samenwerking met Helma op te gaan zoeken. We komen immers met onze biologische producten wekelijks in dezelfde gebieden in en om Amersfoort. Hoe mooi zou het zijn als we deze logistieke stroom zouden kunnen combineren? Vanaf 1 november gaat Helma naast het afleveren van de Beebox ook de bezorging van bestellingen van www.biodichtbij.nl verzorgen. Haar klanten kunnen dus naast de Beebox hun overige biologische producten tegelijkertijd ontvangen, waardoor ze helemaal de deur niet meer uit hoeven. Voor onze klanten verandert er verder niet veel, alleen dat ze nu Helma aan de deur krijgen. Deze samenwerking scheelt voor de klanten tijd en ze hebben alles in huis om te genieten van vele heerlijke biologische maaltijden."

Auteur en fotograaf: Arjan Klaver.
Publicatiedatum: