Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Koffie voor vrouwen' bij Greencof

Naast de gebruikelijke fairtrade en biologisch gecertificeerde variëteiten ongebrande koffie uit tal van koffieproducerende landen, importeert Greencof B.V. binnenkort een eerste hoeveelheid balen fairtrade en biologisch gecertificeerde Indonesia Sumatra Mandheling Raja Gayo – Kopi Wanita.

Leon Zaal van Greencof vertelt dat 'Kopi Wanita' in de lokale taal bahasa 'koffie van vrouwen' betekent. Leon: "De koffie is geplukt en verwerkt enkel door vrouwen woonachtig in de hooglanden van het Gayo gebied in Atjeh, Noord Sumatra. In totaal 600 vrouwen zijn bij de productie betrokken. Het project heeft tot doel de positie van vrouwen in de leefgemeenschap te ondersteunen, met hen de hoogst mogelijke kwaliteit van de door hen geproduceerde koffie te bereiken en de vrouwen financieel financieel onafhankelijker te maken."

De premie die ze van Greencof ontvangen voor de Kopi Wanita koffie tevens voor onderwijsprogramma's voor hun kinderen, alsmede ter financiele ondersteuning van vrouwen tijdens zwangerschap. "De koffie zal medio november in Antwerpen op pand komen", besluit Leon.

Voor meer informatie:

Leon Zaal
Greencof B.V.
Appelsteeg 3
1621 BD Hoorn
0229 547040
06 27050537
leonzaal@greencof.com
www.greencof.com
Publicatiedatum: