Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yogi Tea draagt bij aan bescherming regenwoud in Madagaskar

"Als wij iets krijgen van de natuur, dan willen we ook graag iets teruggeven." Dit is één van de hoofdprincipes van de biologische theeproducent Yogi Tea. Enkele specerijen van de theeën van Yogi Tea komen oorspronkelijk uit Madagaskar. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een partner, waarmee ze kon samenwerken in de bescherming van de natuur in Madagaskar. De keuze is gevallen op Naturefund, een non-profit organisatie die al jarenlang succesvolle herbebossingsprojecten uitvoert.
 
Het eiland Madagaskar, gelegen voor de oostkust van Afrika, is niet alleen beroemd om zijn specerijenteelt, maar helaas ook om de genadeloze ontbossing. De 20 miljoen inwoners van Madagaskar zijn afhankelijk van goedkope binnenlandse houtskool voor het bereiden van voedsel en voor het stoken. Bebouwing en het gebruik van deze houtskool vernietigen de unieke flora en fauna van het gebied. Slechts 10% van de oorspronkelijke wouden zijn nog in stand en talrijke planten en dieren worden acuut met uitsterven bedreigd.
 


Dit alles was aanleiding voor Naturefund om steun en medewerking te werven voor duurzame teelt. Sinds twee jaar ondersteunt Naturefund, in samenwerking met Missouri Botanical Garden, een herbebossingsproject in het noordoosten van Madagaskar. Hier werd in een proefproject met tien boerenfamilies de duurzame teeltmethode 'dynamische bosbouw' geïntroduceerd en ter plekke getest. Het doel van deze methode is om in een paar jaar tijd een bos aan te leggen die de kleine boeren in de gelegenheid stelt om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Tegelijkertijd biedt het hen de mogelijkheid om inheemse kruiden en specerijen zoals kaneel, vanille en kruidnagel biologisch te telen. Deze methode is met succes toegepast door Naturefund in Latijns Amerika. Hij laat ook indrukwekkende resultaten zien in Madagaskar. Alleen al dit jaar is de oogstopbrengst nagenoeg verdubbeld. Gelijktijdig groeit er op het land van de boerenfamilies een klein bos welke een sterke overeenkomst heeft met een natuurlijk woud. Op deze manier wordt een natuurlijk leefgebied gecreëerd voor talrijke plant- en diersoorten. Naturefund ontvangt inmiddels al herhaaldelijk aanvragen van kleine boeren die tot de dynamische bosbouw willen overgaan.
 
Donaties van Yogi Tea maken het mogelijk om meer en meer boeren te onderrichten in de methode van 'dynamische bosbouw'. "Dynamische bosbouw is voor ons de sleutel naar te toekomst: we behouden hiermee de natuur en helpen deze zich te herstellen. Tegelijkertijd helpen we de kleine boeren om door verstandig beheer, stabiele opbrengsten van hun land te verwerven", aldus Katja Wiese van Naturefund. Zij is overtuigd van de unieke combinatie van agricultuur en herbebossing.
 
Yogi Tea maakt deel uit van een non-profit organisatie. Ze ondersteunt verschillende duurzame projecten, waaronder de teeltgebieden van grondstoffen, die wereldwijd bedreigd worden.
 
Dit jaar presenteert Yogi Tea een heel speciaal kerstcadeau. Het accent ligt op de dynamische bosbouw in Madagaskar. De 'Christmas Tea, that does good' is een melange van ayurvedische kerstkruiden en specerijen verkregen door biologische teelt. Elk pakje van deze thee bevat informatie over het project in Madagaskar en het werk van de natuurbeschermingsorganisatie uit Wiesbaden.

Voor meer informatie: arthur.zwart@yogiproducts.com, www.yogiproducts.com
Publicatiedatum: