Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ocean Bottle Ecover wint goud tijdens German Design Awards

Maandag 26 oktober is tijdens de German Design Awards in het Duitse Frankfurt de nieuwe Ocean Bottle van Ecover beloond met een Gouden Award. De limited edition fles, volledig gemaakt van gerecycled plastic en waarvan 10% afkomstig uit de Amsterdamse grachten, maakt deel uit van Ecovers baanbrekende benadering van duurzame verpakkingen.

De inspiratie voor het ontwerp van de Ocean Bottle haalde Ecover uit de natuur. Door eencellige organismen na te bootsen die in de oceaan leven en lichte maar toch stevige skeletstructuren kunnen maken. Hierdoor is er voor de fles maar liefst 15% minder plastic nodig zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte van de fles. Dit bleef niet onopgemerkt, want sleepte 26 oktober Ecover dus de Gouden Award in de wacht. Deze Award is de grootste in het rijtje prijzen die het ontwerp reeds heeft gewonnen. De Ocean Bottle is nu in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in alle Albert Heijn vestigingen in Nederland.



In februari 2016 zal de Gouden Award aan Ecover worden uitgereikt in Frankfurt, Duitsland.

Klik hier om naar de website van Ecover te gaan.
Publicatiedatum: