Nieuwe contacten
Eén van de standhouders op het Foodplein is Maria Buitenkamp. Zij staat op de beurs met haar nieuwe blauwebessensapje 'PureBlu'. Maria: "Met een stand op de Bio-beurs hopen we veel leuke nieuwe contacten te leggen. We staan er met ons nieuwe sap, maar daarnaast hebben we natuurlijk ook nog allerlei andere producten, zoals diepvriesbessen. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld beleg of taart van te maken."Proeven op het Foodplein
Op het Foodplein ligt de nadruk op smaak en proeven. Het concept van het Foodplein past daarom heel goed bij het bedrijf van Maria: "Veel mensen weten dat er allerlei soorten appels en peren bestaan. Maar binnen blauwe bessen – ofwel gekweekte bosbessen - zijn ook verschillende rassen en smaken. Wij hebben ons sap ook op die manier samengesteld: we hebben een selectie gemaakt van specifieke rassen die samen een lekkere smaak geven. Ons sapje is voor echte fijnproevers. Op het Foodplein kunnen we mensen dit laten proeven en ons verhaal vertellen."Duidelijke afkomst
PureBlu is een product met een duidelijke herkomst. Op het flesje staan de gezichten van Maria en haar man en de naam van hun boerderij. "We hebben een mooi bedrijf in Drenthe dat we graag laten zien. Toen we dit bedrijf kochten was het een kale maisakker, maar inmiddels hebben we 11 hectare met allerlei soorten bosbessen en veel ruimte voor natuur. Om dit voor elkaar te krijgen stoppen we veel energie in de bodem, het gewas en de biodiversiteit en dat is een prachtig verhaal dat we graag vertellen."Edo en Maria met de ijsjes.