Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sociaal werkbedrijf in Veenendaal

IW4 mag nu ook biologische voedingsmiddelen verpakken

IW4, het sociale werkbedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking in Veenendaal, Renswoude, Rhenen en een deel van Utrechtse Heuvelrug (Amerongen en Leersum), is sinds kort FSSC ISO22000 en Skal-gecertificeerd. Dat betekent dat IW4 daarmee een gekwalificeerde partner is voor het verpakken van open voedingsmiddelen, ook biologische.

Na een fikse verbouwing en verregaande aanpassingen op het gebied van logistiek, opslag, hygiëne, veiligheid (met name voedselveiligheid) en veel aandacht voor het opleiden van het personeel, is een volwaardig verpakkingsbedrijf ontstaan, waar opdrachtgevers uit de hele FoodValley regio met vertrouwen hun (droge) open voedingsmiddelen kunnen laten verpakken.



Volgens algemeen directeur René van Holsteijn is het behalen van de FSSC ISO2200 en Skal-certificering een behoorlijke prestatie. "IW4 is al jaren gecertificeerd voor ISO9001, ISO14001, OHSAS voor schoonmaak en Groenkeur, maar daar liepen we niet echt mee te koop. Daarvan vonden we dat het zo'n beetje normaal was dat je je werk uitvoert volgens standaard processen. FSSC ISO22000 gaat op alle gebied echter een flinke stap verder. Zodra het om voedingsmiddelen gaat moet iedereen er van uit kunnen gaan dat ze de desbetreffende voedingsmiddelen kunnen nuttigen zonder zich af te hoeven vragen of het wel veilig is. Voor biologische producten onder Skal komt daar het waarborgen van de betrouwbaarheid nog eens bij. Daarvoor moeten in de hele keten, van grondstoffen tot eindproduct, maatregelen worden genomen waarmee de voedselveiligheid en betrouwbaarheid worden gegarandeerd. Dat geldt voor elk onderdeel en elke stap van het proces. Ook moeten alle producten altijd volledig traceerbaar zijn. Dat vraagt nogal wat van een organisatie. IW4 heeft nu bevestigd gekregen dat zij dat allemaal goed voor elkaar heeft en dus een betrouwbare partner is voor alle opdrachtgevers die voedingsmiddelen door IW4 willen laten verpakken", aldus René.



De laatste tijd hoor je dat werknemers van de sociale werkbedrijven juist meer bij opdrachtgevers aan het werk moeten, in het kader van de Participatiewet. René: "Dat is bij ons natuurlijk ook zo en dat doen we ook volop. Een steeds groter deel van onze mensen vindt middels detacheren een werkplek bij een opdrachtgever op locatie. Daarnaast werken ook veel mensen op andere locaties dan IW4, bijvoorbeeld in het groen of in de schoonmaak. Maar er zullen altijd mensen aangewezen blijven op werken in een beschutte omgeving. IW4 biedt ook voor die doelgroep een werkomgeving met toegevoegde waarde binnen de regio FoodValley. Als je ziet hoeveel Food-producerende bedrijven er in deze groeiende regio zijn, en hoeveel werk daar in omgaat, dan is het toch mooi dat men het verpakken van al die Food-producten door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan laten doen. Dat hoeft zich in de toekomst echt niet alleen te beperken tot de vaste groep Sw-medewerkers die in een beschutte omgeving moeten werken. IW4 kan daarbij prima fungeren als opleider voor de overige mensen die onder de Participatiewet vallen en daarmee de stap naar betaald werk bij externe bedrijven helpen verkleinen. Bovendien zijn wij een interessante partner voor producenten uit de voedingsmiddelenindustrie, voor alle mogelijke vormen van samenwerking. Gericht op duurzaam werk voor de mensen die daar een beetje steun en begeleiding bij nodig hebben, bij IW4 of nog beter, bij de opdrachtgever."

Voor meer informatie: Hans Bouhuys, 06 53239264, h.bouhuys@iw4.nl
Publicatiedatum: