Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ive Vanhaeren:

“Alle producten zijn op voorhand verkocht”

Tholen - “Het wintergroente seizoen gaat weer volop beginnen”, vertelt Ive Vanhaeren van de Belgische groothandel BioVibe. Prei, wortelen, knolselder, pastinaak, pompoen, rode biet en veldsla zijn samen met de nieuwe oogst van de appelen en peren enkele hardlopers van dit moment. De groothandel is gespecialiseerd in de afzet van biologische seizoensgroenten.



De groothandel werd drie jaar geleden opgericht door de familie Vanhaeren die daarmee de afzet in eigen handen nam. Nu leveren ongeveer 70 telers hun producten af bij de groothandel in Sint Katelijne Waver. De groothandel kent drie marktdagen, maandag, woensdag en vrijdag, maar op afspraak kunnen elke weekdag bestellingen afgehaald worden. Alle producten worden op bestelling geleverd, waardoor er geen restpartijen achterblijven bij BioVibe. “Alles is op voorhand verkocht”, vertelt Ive. “Natuurlijk zijn er altijd producten waarvoor een tekort is en van andere producten een overschot, maar we stemmen aan het begin van het seizoen met de telers de areaalzetting af om de aanvoer te reguleren.”



Een product waar deze periode een tekort aan is, is broccoli. “Maar dat komt vooral door de hete zomer”, legt Ive uit. “De beschikbaarheid is doorgaans geen probleem. De grootste vijand van de biologische teler is nog altijd het onkruid.”



Voor de aanvoer is BioVibe afhankelijk van de Belgische teelt, daarnaast is er wat import uit Nederland en Noord-Frankrijk. “We bieden alleen seizoensgebonden producten aan”, vervolgt Ive. “We importeren bijvoorbeeld geen courgettes uit Spanje. Onze klanten hebben vaak hun eigen kanalen en we willen ze niet in het vaarwater zitten.”



“De biologische sector groeit stillekes in België, in Nederland is bio veel groter. We hebben een vast clienteel opgebouwd, dat we willen behouden.” De groei van de biologische sector gaat in stijgende lijn,wat betekent dat BioVibe nog steeds op zoek gaat naar nieuwe klanten . “We krijgen wel eens vragen van mensen die bijvoorbeeld een soepkar beginnen en dan bij ons willen inkopen. Die verwijzen we door naar onze klanten. We zijn een groothandel en hebben niet de mankracht om kleine bestellingen samen te stellen.” In totaal telt het bedrijf vijf medewerkers.

Meer informatie:
BioVibe
Ive Vanhaeren
Kempenarestraat 44 A
2860 Sint-Katelijne-Waver
015 70 00 92
ivevanhaeren@biovibe.be
www.biovibe.be