Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eén landelijk netwerk voor distributie koel- en diepvriespakketten

Pakketten laten inpakken en bezorgen, gekoeld of diepgevroren, door heel Nederland en tot aan de deur van de consument. Leen Menken Foodservice Logistics maakt per vandaag (21 september) een compleet distributiemodel voor de zakelijke markt mogelijk.

Het lijkt een korte periode; slechts drie jaar geleden -in 2012- is Menken gestart met e-commerce distributie. Het distributiemodel stond toen nog in de kinderschoenen. Inmiddels heeft Menken een belangrijke positie in weten te nemen als logistiek dienstverlener voor de online levensmiddelen branche. Om een landelijk dekkend netwerk als dit goed op te zetten zijn ervaring, en natuurlijk volume, de minimale vereisten. Beide zijn een kwestie van tijd en allebei zijn ze inmiddels van toepassing op Menken.


Inpakken & Bezorging

De producten voor de pakketten worden klant specifiek bij Menken op voorraad gehouden en net voor vertrek verzameld en ingepakt. De leadtimes zijn kort; bestellingen kunnen tot 18.00 uur worden aangeleverd en er wordt de volgende dag al geleverd. Van maandag tot en met zaterdag. Natuurlijk is het ook mogelijk te kiezen voor een avondlevering. Er wordt een bezorg venster van een uur gehanteerd, waardoor men geen halve dag hoeft te wachten op het pakket.
De chauffeurs worden aangestuurd door tablets met de route informatie, telefoonnummers en eventueel specifieke informatie zoals bezorginstructies. De chauffeur kan vanaf afstand worden getraceerd en zo kan de klant nauwkeurig worden geïnformeerd over het bezorgmoment.

Sterke groei

Het klantenpallet van Menken blijft sterk groeien. Diverse online bedrijven die actief zijn in de levensmiddelen branche weten Menken steeds beter te vinden. Onlangs heeft ‘Geschenkbezorgen.nl’ ook haar logistiek ondergebracht bij Menken.
Dit is webwinkel die geschenken bezorgt als cadeau. Een bijzonder groot assortiment met onder andere bloemen, fruitmanden, taarten, wijn, champagne, bierpakketten en bonbons/chocolade.

Naast fulfilment en last mile distributie voor webshops verzorgt Menken vanuit het distributiecentrum in Zoetermeer al bijna 30 jaar warehousing- en foodservice logistiek voor grote fastfoodketens, cateraars en retailers.

Meer informatie: www.leenmenken.nl
Publicatiedatum: