Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ForFarmers wil efficiëntste diervoedingsfabriek gaan bouwen

Het Lochemse ForFarmers wil zijn diervoederfabriek in het Britse Exeter vervangen door een nieuwe productiefaciliteit. De locatie moet één van de grootste en meest efficiënte diervoedingsfabrieken van het Verenigd Koninkrijk worden.

ForFarmers, een internationaal opererende onderneming op het gebied van conventionele en biologische diervoeding, steekt meer dan 10 miljoen pond (bijna 13,6 miljoen euro) in de realisatie van de nieuwe productiefaciliteit. Deze stap is in lijn met de ForFarmers Horizon 2020-strategie. Hiermee wil het bedrijf zijn klanten een volledig assortiment van de beste voederoplossingen bieden.

300.000 ton per jaar

Hiervoor vergroot ForFarmers de capaciteit van de huidige Exeter-locatie van 150.000 ton per jaar tot 300.000 ton per jaar. Daarnaast breidt het bedrijf de vloot bulkwagens uit. Onlangs introduceerde het bedrijf bulkwagens die volgens ForFarmers veiliger, stiller en productvriendelijker zijn.

Het project zal volgens Gardner ook resulteren in een stapsgewijze aanpassing in voedselveiligheid en het welzijn van personeel. Daarnaast biedt de ontwikkeling voordelen op het gebied van duurzaamheid, dankzij verbeterde energie-efficiëntie.

ForFarmers is momenteel bezig met de aanvraag voor een bouwvergunning. Naar verwachting gaat de realisatie van de fabriek tot achttien maanden duren.

Duurzaam ondernemen

ForFarmers streeft naar een economisch rendabele en duurzame voedselproductie. Hiervoor richt het bedrijf zich op efficiëntie in de productie. Daarnaast zoekt het bedrijf naar alternatieve grondstoffen voor het maken van diervoeding. Zo onderzoekt ForFamers in Nederland samen met Wageningen UR de mogelijkheden voor levende insectenlarven als bijvoer voor kuikens.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven
Publicatiedatum: