Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Waarom is biologische spaghetti goedkoper dan gangbare?"

Journalist Wouter Klootwijk vraagt zich op Foodlog af waarom de biologische spaghetti bij de Lidl goedkoper is dan de reguliere. Hij ontdekte dat er 500 gram spaghetti voor 90 cent in het schap lag, evenals 500 gram spaghetti voor 1 euro. "Een verschil van 10 procent dus. Eén van de twee is biologisch. En dus? Nee. Stop de persen. De omgekeerde wereld is begonnen. De gewone, die gangbaar wordt genoemd, is duurder dan de biologische. Een sensationele doorbraak. Ja toch?"

Hij erkent wel dat er iets af te dingen is op dit nieuws. De 10 cent duurdere spaghetti is namelijk gemaakt met scharreleieren en in de biologische is geen ei verwerkt. Dit is pasta van alleen 'harde' tarwe.

Klik hier voor het hele artikel. De journalist vraagt ook om extra uitleg.

Bron: Foodlog
Publicatiedatum: