Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitteler en bio-vervaardiger gedecertificeerd

In juli heeft Skal Biocontrole twee biologische bedrijven moeten decertificeren. Het betreft een kleine fruitteler uit de provincie Gelderland en een vervaardiger van biologische producten uit de provincie Friesland. Afnemers van de betrokken bedrijven zijn hier al over geïnformeerd door de betrokken bedrijven.

Certificaat fruitteler uit Gelderland definitief ingetrokken
De fruitteler is gedecertificeerd na een periode van opschorting van drie maanden. Het betreft een teler met minder dan 2 hectare grond. Reden van de opschorting en decertificering is dat het bedrijf onvoldoende meewerkt aan het mogelijk maken van de bio-inspecties. Het bedrijf heeft in de periode van opschorting niet aangetoond dat het voldoet aan de bemestingsnormen voor biologische landbouw, daarom is zijn bio-certificaat nu definitief ingetrokken.

Vervaardiger gedecertificeerd
In juli heeft Skal Biocontrole een vervaardiger van biologische producten gedecertificeerd. Na een inspectie in 2014 waarbij vijf ernstige afwijkingen werden geconstateerd, heeft het bedrijf in 2015 niet aangetoond dat de afwijkingen zijn opgelost. Het bedrijf heeft hiertoe de kans gekregen via verschillende herinspecties, maar heeft onvoldoende meegewerkt. Daarom is het bio-certificaat van dit bedrijf ingetrokken.

Voor meer informatie: www.skal.nl
Publicatiedatum: