Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking met Stellar Organics

Al 60 huizen voor aidswezen dankzij biologische No House Wine

Wijn voor het goede doel? Er zijn wijnrecensenten die daarbij een wenkbrauw optrekken. Toch zijn er met de opbrengst van het No House Wine initiatief inmiddels 60 huizen gebouwd voor aidswezen en ontheemden in Zuid-Afrika. No House Wine levert per fles een bijdrage aan mensen met 'No House'. De Nederlandse stichting HomePlan zorgt voor de realisatie.



Nieuw: Vega No House Wine

No House Wine introduceert nu, in samenwerking met Stellar Organics, biologische wijnen. Er zijn twee varianten ontwikkeld die sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Een Chenin Blanc Sauvignon en een Shiraz. De wijn is vegetarisch, dat wil zeggen dat er geen dierlijke eiwitten worden gebruikt bij het klaren van de wijn. De wijn is eveneens Fair for Life; voor de wijnarbeiders worden sociale programma's opgezet zoals scholing en transport.



Krankzinnige kip

Op de site van No House Wine krijg je de beginselen van de Zulu keuken mee. Krankzinnige kip met Dombolo of Zulu Popey Spinazie; het is een selectie van de Zulu volkskeuken zoals die vandaag nog bestaat in Zuid-Afrika. De recepten zijn een 'bedankje' van de Zulu oma's die geholpen zijn met het No House Wine project. Klik hier om ze te lezen.



Elke fles is een baksteen

Voor elke fles no House Wine die je koopt geeft je een baksteen terug aan Zuid-Afrika. En voor elke fles vonkelwijn twee bakstenen. Een baksteen heeft de waarde van 0,25 eurocent. Het initiatief heeft tot nu 160.000 euro opgeleverd voor Stichting HomePlan heeft het CBF keurmerk. De projecten in Zuid-Afrika zijn heel succesvol. De wijn bijdrage gaat rechtstreeks van de importeur naar de stichting.



Internationale ambities

Nederlandse goede doelen-wijn 'No House Wine' is een samenwerking aangegaan met Stellar Organics in Zuid-Afrika om te kunnen voldoen aan de interesse vanuit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zelf. Stellar is de marktleider in het Verenigd Koninkrijk met biologische wijnen, en heeft een snel groeiende markt in de Verenigde Staten. De verwachting is dat No House Wijn begin 2016 ook internationaal op de schappen zal staan.

Winkels

Natuurwinkel, Winkels van Waar, Geschenk met verhaal, Vonkelwijn via onder andere Jumbo Supermarkten.

Voor meer informatie: www.nohousewine.com
Publicatiedatum: