Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De koeien liepen gelukkig buiten"

Brand in de koeientuin

Tholen - Bij Hoeve Biesland in Delfgauw is zaterdagmiddag brand uitgebroken in de koeientuin. "De schade lijkt mee te vallen. Waarschijnlijk is er een vonkje uit een machine op het strooisel terecht gekomen, waardoor dit vlam vatte. De schrik zat er bij de koeien wel even goed in. Ze schrokken van de rookontwikkeling, maar liepen gelukkig buiten", vertelt Mieke Duijndam. Deze nieuwe stal is in mei 2015 in gebruik genomen en de koeien hebben 30 vierkante meter ruimte per koe. Om de mineralenkringloop op de veehouderij te sluiten, worden er riet, ruigte en beheergras ingestrooid.



Ze geeft aan dat de wind gelukkig van de goede kant kwam. "De brand was achterin de stal en de wind waaide richting het weiland. Daardoor kon de brand zich niet snel verspreiden. We hebben in totaal 20 tot 30 meter aan strooisel uit de stal gehaald en een deel van het doek is gesmolten. We gaan nu eerst de oorzaak uitzoeken, want we willen een voorval als dit in de toekomst uiteraard voorkomen."

Voor meer informatie: info@hoevebiesland.nl, www.hoevebiesland.nl