Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Naar de oorsprong van ons brood"

Bakkerij Staghouwer op excursie met haar klanten

Op woensdagavond 8 juli gingen 40 klanten van Bakker Staghouwer uit Tolbert op zoek naar de oorsprong van het brood van deze bakker. Het spoor leidde terug naar de biologische boerderij van de familie van Zanten in Garmerwolde.



Het graan waar de Groningse bakker zijn brood mee bakt, staat momenteel prachtig op het land. Een mooi moment om te gaan kijken en het verhaal achter het biologische Groningse brood te ontdekken. Van welk product weet de consument nog precies de afkomst?



De klanten konden daarom kennis maken met landbouwer Piet van Zanten en de oude granen die hij met passie kweekt voor het Groningse brood van Bakkerij Staghouwer. Het programma bestond uit een presentatie over biologische landbouw, een PowerPoint over de ambachtelijke broodproductie bij bakkerij Staghouwer in Tolbert, een rondleiding en als besluit een bijzonder gezellige Gronings broodmaaltijd.



Na afloop kregen de deelnemers een goodiebag mee met folders van de deelnemende partijen en een natuurlijk een echt Gronings broodje.

Aanstaande zaterdag 11 juli gaat er nog een groep klanten zoek naar de oorsprong van ons brood.
Publicatiedatum: