Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Halm-producten voor wielerteam Rabobank Liv

De dames van het wielerteam Rabobank Liv krijgen Halm-producten voorgeschoteld. Nutritionist Marcel Hesseling schrijft ze voor en verzorger Gerard Spierings zorgt ervoor dat ze er zijn. Zou de nieuwe 'sportmuesli' ook mee zijn gegaan naar de Giro d'Italia?

Iedereen kent Marianne Vos, ook mensen die niets van wielrennen weten. Samen met elf andere rensters vormt Marianne het Rabo Liv Team en wint koers op koers. Ze is echter niet de enige troef in het team, ook Anouska Koster en Roxane Knetemann – om er maar eens twee te noemen – fietsen dat het een lieve lust is.

Het team doet mee aan de Giro d'Italia, dé wielerkoers voor dames. Deze is vrijdag 3 juli van start gegaan. En als het aan verzorger Gerard Spierings ligt, zou niet alleen de Speltmuesli extra rijk, maar het hele assortiment van De Halm mee gaan.



Hocus pocus

De Halm wil een sportmuesli op basis van spelt in de markt zetten. Marcel Hesseling beoordeelde de muesli-in-ontwikkeling positief, maar benadrukte dat het hoge vezelgehalte, wat in algemene zin zeker een pluspunt is, de sporters tijdens extreme inspanning te zwaar kan vallen. Zijn bevindingen koppelt hij graag terug met De Halm.

"De rensters eten gevarieerd. Dat moet ook wel, want tijdens de rit is andere voeding nodig dan tijdens rustmomenten. Met het hele assortiment van De Halm kun je aardig wat kanten op. Havermout bijvoorbeeld is een mooi voedzaam product. Maar ook quinoavlokken zijn uitermate geschikt, vanwege de aminozuren, die veel weghebben van die in dierlijk eiwit."

Marcel pleit voor simpel nadenken over voeding. Centraal staat de vraag wat goed voor je is en wat niet. "Van veel hedendaagse producten is niet precies duidelijk wat er allemaal in zit. Voor de rensters van het Rabo Liv Team kies ik duidelijke producten, zoals die van De Halm. Ik vind het belangrijk te weten wat je naar binnen stopt."

"Ik vergelijk het lichaam met een motor. Je kunt een motor laten draaien op een kwalitatief mindere, maar wel goedkope benzine of op een benzine van hoge kwaliteit. Met voeding is het ook zo. Ik ga voor kwaliteit, iets waarvoor in de wielerwereld tegenwoordig veel meer aandacht is. Denk maar aan de topkoks die met de ploegen meereizen. Goeie koks roeren niet alles door elkaar, maar zorgen ervoor dat je kunt zien wat je eet. Geen hocus pocus, maar pure producten."

Vertaal-app

Aan Gerard Spierings de taak om de adviezen van Marcel concreet te maken. Een hele klus, want niet alles wat Marcel oppert, is verkrijgbaar in het buitenland. "Ik moet dus creatief zijn", zegt Gerard. "Sowieso neem ik veel producten, waaronder die van De Halm, mee uit Nederland. Dat heeft ook te maken met de eetgewoontes in het buitenland. In Spanje ontbijten ze bijvoorbeeld met brood, koffie en ham; en hoe lekker ook het Engelse ontbijt, ik kan het niet aanbieden aan onze topsportster."

Om de informatie op buitenlandse productverpakkingen te kunnen begrijpen, gebruikt Gerard een vertaal-app. Maar dan nog. Gerard heeft simpelweg niet de tijd om in een lokale super eens rustig te gaan zoeken naar de juiste producten. Hij heeft een ramvol program.

"In alle vroegte ontbijt ik eerst zelf. Daarna ben ik er tot 's avonds laat voor de rensters. Ik maak hun ontbijt, doe hun was en vang hen op bij de finish. Ook ben ik masseur. Werkdagen tot elf uur in de avond zijn eerder regel dan uitzondering."

Ooit was Gerard verzorger bij mannenteams. "Dat is om budgettaire redenen beduidend minder hard werken." Dit jaar draait hij als fulltime verzorger zijn zesde seizoen met dit damesteam. Het wielerseizoen loopt van half januari tot half oktober. Daarin is hij zo’n 180 dagen, waarvan ongeveer 110 zeer intensieve wedstrijddagen, van huis.

"Precies kan ik het natuurlijk niet allemaal bijhouden, maar minimaal tien van de twaalf dames eten geregeld muesli of andere Halm-producten. Ik moet in ieder geval regelmatig bijvullen. Nee, ik neem niet alleen de sport- of speltmuesli mee. Volgens heb ik zowat het hele Halm-assortiment in onze ontbijtbox. Wacht, ik zal je een foto sturen met alle Halm-producten die met ons meereizen."

Bron: Nieuwsbrief De Halm en facebook
Publicatiedatum: