Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enige teler van deze Aziatische vrucht in Nederland

"Caroline Koch: "De Nashipeer maakt me een geduldig mens"

Tholen - In Sommelsdijk ligt de boomgaard van Kwakofruitteelt, die als enige in Nederland de Nashipeer teelt: de Aziatische peer in de vorm van een appel. De boomgaard van 2 hectare begon als proefstation van de Wageningen Universiteit en is sinds 2006 eigendom van Caroline Koch. "De Nashipeer komt uit Aziƫ maar dicht bij de Zeeuwse zon is deze speciale peer ook prima te telen. Het zuiden heeft namelijk meer zonuren dan Groningen. Wij zetten onze producten veelal af via biologische groenteabonnementen. Van de pure peer en appel wordt sap gemaakt die in flesjes van 20 cl naar de horeca en in 70 cl naar winkels gaan. Daarnaast zijn onze hand- en stoofperen te vinden in de lokale supermarkt. Omdat we in het biologische segment zitten is er een prima prijsniveau", aldus Caroline.


Dankzij de Fransen verschillen de Europese appelen en peren van vorm

Of de teelt moeilijker is dan de Conference kan Caroline niet zeggen: "Ik heb geen andere teler om mee te sparren over Nashiperen. In de teelt maken we altijd een selectie van de lekkerste soorten. Met onze handpeer, de Shinseiki, willen we de boomgaard uitbreiden. Naast de goede smaak van deze handpeer is de naam 'nieuwe eeuw' goed te gebruiken in onze marketing. Tussen de aanplanting van nieuwe boompjes en het oogsten van de uiteindelijke vruchten zit nogal een tijd. De Nashipeer maakt me een geduldig mens."


Shinseiki is Japans voor 'nieuwe eeuw'

Voor meer informatie:

Caroline Koch
Kwakofruitteelt

Slikdijk 3
3257 AX Ooltgensplaat
0187 631865
c.r.koch@kwakofruitteelt.nl
www.kwakofruitteelt.nl

Auteur: Arnaud-Jan de Braal
Publicatiedatum: