Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kleine potjes ideaal voor kaasplankje"

Mont Blanc Foods: Kweepeer vruchtenspread nu ook biologisch

Tholen - Mont Blanc Foods brengt een aantal vruchtenspreads op de markt die vooral lekker zijn in combinatie met kaas. In mei is een nieuwe biologische variant van deze vruchtenspreads geïntroduceerd: de kweepeer. "We zijn in 2013 begonnen met de eerste variant, de vijgenspread, die perfect past bij geitenkaas of een lekker stukje brie. Dit assortiment hebben we langzamerhand uitgebouwd. Eerst met een variant vijg-sinaasappel voor bij de oude kaas en in mei is daar dus de kweepeerspread bij gekomen", vertelt Leo den Hamer. En er is meer nieuws te melden: zo is er een lijn van 30 gram potjes bij gekomen, in vier smaken.
 


Leo: "De kweepeer hebben we dus sinds kort ook biologisch. Dit is een redelijk onbekende vrucht, en daardoor ook een beetje onbemind. Met Jamie Oliver heeft de kweepeer echter een goede ambassadeur er bij gekregen. Het is erg leuk dat hij heeft aangegeven dat deze vrucht erg lekker is in combinatie met blauwe kaas."
 


Hij geeft aan dat de vruchten geteeld worden aan de Dalmatische kust in Kroatië. "Ze teelden voor ons al reguliere kweeperen en dit lukte volgens hen niet biologisch. Daarmee viel voor dit product het bio-kanaal weg, dat vond ik zonde. Ik zag de kweepeer het namelijk goed doen en ik kreeg erg goede reacties op deze variant, onder meer tijdens proeverijen bij Marqt. Er is veel waardering voor de lekkere zoete smaak van de kweepeer. Dit combineert heel goed met het zoute van blauwe kaas. Ook heeft de kweepeer een mooie oranje kleur. Daarom zijn ze op ons verzoek vorig jaar toch begonnen met de biologische teelt van kweeperen."
 


Zoals gezegd zijn er onlangs ook vier kleine potjes met een inhoud van 30 gram bij gekomen. Dit in vier smaken. "Deze kleine potjes zijn bijvoorbeeld ideaal om bij een kaasplankje te gebruiken. Daarvoor bevat dit potje precies genoeg. In kaasspeciaalzaken stoppen ze dit formaat dan ook vaak in een cadeauverpakking. Daarmee verkoopt het zich vanzelf." De kleinere inhoud heeft volgens hem nog meer voordelen: "Het stimuleert mensen om de spread toch eens even te proberen. Als ze het geproefd hebben, komen ze volgens onze klanten vaak terug om de grote verpakking te kopen. Inmiddels zie je ook in de horeca onze producten steeds vaker op een kaasplankje."

Voor meer informatie:

Leo den Hamer
Mont Blanc Foods B.V.
Hemstukken 1
9761 KM Eelde
050 2806151
06 48686350
leo@montblancfoods.com
www.montblancfoods.com