Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dinsdag 7 juli

Open dag proefboerderij Kollumerwaard

Op dinsdag 7 juli 2015 is er een open dag op de proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl. Op deze proefboerderij wordt praktijkonderzoek verricht naar onder andere (poot)aardappelen, granen en suikerbieten. Kollumerwaard heeft een omvang van 132 hectare, waarvan 50 hectare biologische teelt is. Belangstellenden zijn op 7 juli van harte welkom om de proefvelden te komen bekijken.

Tijdens de open dag rijden er excursiewagens langs de proefvelden. Daar vertellen deskundigen over de proeven die daar gedaan worden. Er is onder andere aandacht voor Planty Organic, dat is een innovatief landbouwsysteem dat zichzelf voorziet van (plantaardige) stikstof en daarmee 100% zelfvoorzienend is. Ook ligt er een Baktarwe-proef, er wordt onderzocht of er goede baktarwe geteeld kan worden in Noord-Nederland en welke rassen daar het meest geschikt voor zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan Perceelsemissie, in deze proef worden maatregelen genomen om afspoeling van regenwater van aardappelpercelen rechtstreeks in oppervlaktewater tegen te gaan.



In de schuur van Kollumerwaard staan diverse partijen die u graag informeren over vernieuwingen in de akkerbouw. Er is onder andere aandacht voor gewassensoren en wat deze sensoren in de toekomst voor de akkerbouw kunnen betekenen. In totaal zijn er zeventien partijen aanwezig op de open dag.

De gratis toegankelijke open dag is van 14:00 tot 20:00 uur op de Hooge Zuidwal 1 in Munnekezijl.

Voor meer informatie: www.spna.nl
Publicatiedatum: