Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amanprana North Sea Challenge (A-NSC) op 19 september

Amanprana North Sea Challenge (A-NSC) is een parcours van 70 kilometer of 30 kilometer langs de Noordzee, wat meteen ook de inzet is van dit evenement. Deelnemers kunnen op zaterdag 19 september langs de volledige Belgische kustlijn wandelen, lopen, fietsen of mountainbiken en zo bijdragen tot de strijd voor een plasticvrije zee. De opbrengst gaat integraal naar de Sea First Foundation.

Bekende meters en peters van de verschillende disciplines dit jaar zijn Kim Clijsters (fietsen), Bartel Van Riet (wandelen), Ruben Van Gucht (lopen) en Gella Vandecaveye (MTB).

De A-NSC, dat is letterlijk en figuurlijk sporten met het water tot aan de lippen: de gigantische hoeveelheid plastic die ronddobbert in onze oceanen moet snel aangepakt te worden, en daarvoor is sensibilisering nodig. Want alleen samen houden we strand en zee proper. Voor elke inschrijving wordt daarom 5 Euro aan de Sea First Foundation geschonken, een non-profit organisatie die opkomt voor het belang en de bescherming van de oceanen en hun fauna en flora.


Kim Clijsters knipt onthulde maandag 15 juni de monumentale visvuilbak op de zeedijk in De Panne.

Daniël Hendrickx, organisator en bezieler van A-NSC: "We willen mensen aanzetten om minder plastic te gebruiken. Het gevaar is dat dit afval in zee terechtkomt en dat dit dodelijk is voor vele zeebewoners. Plastic vergaat bovendien niet maar valt uiteen in minuscule deeltjes, vissen zien dit als voedsel en zo belandt het vaak terug op ons bord. Hierdoor vormt dit giftige plastic ook nog eens een extra bedreiging voor de gezondheid van de mens."

Kim Clijsters, Bartel Van Riet, Ruben Van Gucht en Gella Vandecaveye nemen niet alleen graag deel aan het event maar sporen anderen aan om hun voorbeeld volgen op 19 september. "Er was niet veel nodig om hen te overtuigen, ze zijn meteen met ons in zee gegaan", aldus Daniel. Want de North Sea Challenge daagt je om vanuit De Panne (70 kilometer) of Oostende (30 kilometer) naar Knokke te wandelen, lopen, fietsen of mountainbiken, samen met de meters en peters. "Het is een wondermooi parcours, en bovendien word je op ieder moment herinnerd aan de schoonheid van de zee. We hopen dan ook dat mensen komen uitwaaien aan de zee terwijl ze sportief en gezond bezig zijn, en zich op die manier laten inspireren om bedachtzamer met plastic om te gaan. Iedereen kan trouwens 30 kilometer fietsen, dus je hoeft geen atleet te zijn om deel te nemen."

A-NSC werkt nog verder aan de bewustmaking van deze problematiek en weet maar al te goed hoe kwetsbaar het leven in de zee is. Met de steun van de gemeente de Panne en het ontwerpbureau Fosfor werd daarom een levensgrote 'Whale-bak' ontworpen, waarvan de eerste geplaatst werd op het strand van De Panne. "Vanaf nu kunnen mensen hier bewust sorteren en zo bijdragen aan afvalvrije stranden en zeeën", zegt Daniël.

Wandel met Bartel, fiets mee met Kim, mountainbike met Gella of loop samen met Ruben! De inschrijvingen voor de Amanprana North Sea Challenge op 19 september zijn geopend. Schrijf je in en sport mee voor een schone zee!

Over Amanprana

Amanprana werd opgericht door Chantal Voets en Bart Maes met de bedoeling om producten te verkopen die 100% biologisch, ecologisch, fair trade, zo natuurlijk mogelijk zijn. En natuurlijk ook goed zijn voor je gezondheid én lekker. De filosofie bij Amanprana is 'Voeding als medicijn'. Via de A-NSC wil Amanprana graag iets terugdoen voor de maatschappij. Niet alleen door waardevolle initiatieven te sponsoren, maar ook door intern de ecologische filosofie door te trekken: werkkledij van bio-katoen, meubels van FSC hout, sponsoren van een bio-lunch, plastic zo veel als mogelijk uit te sluiten, alle verpakkingen in van hun producten in glas.

Hun keuze, om te gaan voor 'Red de zee' is een logische: de wereldwijde plastic afvalberg is een ramp voor onze rivieren, zeeën, hun bewoners én voor onze gezondheid. Daarom steunt Amanprana met volle overtuiging de North Sea Challenge, samen met Sea First.

Praktische info:
De North Sea Challenge start officieel om 10:00 uur in De Panne en om 12:00 uur in Oostende, van waaruit respectievelijk 70 en 30 kilometer kunnen gelopen, gewandeld, gefietst of gemountainbiket worden. (Wandelaars van de 70 kilometer kunnen al starten om 6:00 uur in De Panne.)

Voor meer informatie: www.northseachallenge.eu
Publicatiedatum: