Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Estafette Alkmaar zet zonnepanelen op het dak

De afgelopen twee dagen zijn er 111 zonnepanelen geplaatst op het dak van Estafette de biologische eetwinkel in Alkmaar. Bij elkaar een oppervlakte van maar liefst 183 vierkante meter! "Een goede zaak", aldus Theo Boon van Estafette Odin, "want de zonnepanelen leveren meer stroom dan de winkel nodig heeft. Dat betekent dus, dat de bakoven, koelingen, kassa's, computers en verlichting vanaf nu allemaal op zonne-energie kunnen draaien. Bovendien leveren we nog voor bijna 1,5 huishouden aan stroom terug aan het net. Dat levert een flinke CO2-besparing op." Via een paneel in de winkel kunnen klanten volgen hoeveel stroom de panelen al geleverd hebben.



Estafette Alkmaar is de eerste Estafette-winkel met zonnepanelen. "De investering is mogelijk gemaakt door Rabo Groenfinanciering. We willen nog meer Estafette-winkels van zonnepanelen gaan voorzien, maar helaas leent niet elke winkel zich ervoor. De winkel in Alkmaar heeft een groot plat dak waar het prima past en gelukkig ook mag van de verhuurder."

Voor meer informatie: Merle Koomans, Estafette Odin
Publicatiedatum: