Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-omzet +6%

'Denemarken heeft grootste marktaandeel bio'

De markt voor biologisch geproduceerde levensmiddelen blijft in Denemarken op groeikoers, meldt de Duitse website Proplanta.de. De overkoepelende organisatie van de Deense landbouw- en voedingseconomie (L&F) deelde op basis van gegevens van het nationale Bureau voor de Statistiek mee dat de omzet, die in de Deense retail met biologische producten behaald werd, in 2014 met 6% is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. En wel naar 6,2 miljard Deense kroon (831 miljoen euro).



De producten, die met de opvallende 'rode Ø' van het Deense bio-label zijn voorzien, maakten in het afgelopen jaar 7,6% van de totale levensmiddelenverkoop uit. Volgens L&F is het aandeel van biologische producten in Denemarken daarmee nog steeds zo hoog als in geen enkel ander land ter wereld. De belangrijkste productgroepen waren afgelopen jaar melk, kaas en eieren, die samen circa 35% van de totale bio-markt uitmaakten, gevolgd door groenten en fruit die 23% van de bio-markt uitmaakten.
Publicatiedatum: