Ambitieus
Jacintha was zo gebrand op een titel dat ze zelfs op haar vrije (maan)dag trainde in de bakkerij van haar school. Ze vindt het belangrijk om steeds beter te worden binnen haar vakgebied en zichzelf te ontwikkelen. Daarom deed ze ook mee aan deze wedstrijd. En steeds beter worden, doet ze ook bij de biologische brood- en banketbakkerij Driekant in het centrum van Zutphen, waar ze het praktijkgedeelte van de opleiding volgt. Zo heeft ze bijvoorbeeld het gebakje van de maand geïntroduceerd dat ze elke maand zelf bedenkt en ontwikkelt. Ambitieus en innovatief, maar vooral ook helemaal #Selfmade.Jacintha in actie.
Opdracht
Tijdens dit kampioenschap moesten de deelnemers, binnen vijf uur in competitie met andere deelnemers, verschillende producten maken. De patissiers zijn aan de slag gegaan met een bonbonnière (een eetbare chocoladeverpakking, die gevuld kan worden met bonbons), drie gelijke marsepein mens- of stripfiguren en 12 dezelfde luxe koekjes. Alle producten moesten van begin tot het eind op de wedstrijdvloer gemaakt worden. Zowel op school als op haar werk kreeg ze veel support om zich voor te bereiden.Biologisch
Volgens Jacintha is biologische patisserie nog niet heel ver ontwikkeld. Ze ziet het als haar roeping om dit verder uit te werken. Er wordt in biologisch echt vanuit de grondstoffen gewerkt. Om een statement te maken, maakte ze ook een biologisch product tijdens het NK, dat voldoet aan het biologische keurmerk Skal.Stichting Jeugdvakwedstrijden
De vakwedstrijden worden georganiseerd door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. Doel van deze wedstrijden is om de mbo-studenten in competitieverband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met anderen. Deze stichting organiseert jaarlijks vakwedstrijden in zes regio's, verdeeld over verschillende klassen, gevolgd door de finalewedstrijd om het Nederlands Kampioenschap (www.jeugdvakwedstrijden.nl).Voor meer informatie: www.rocvantwente.nl