Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

5.000 kinderen strooien bloemzaadjes uit voor Honey Highway

Tholen - De afgelopen dagen hebben zo'n 5.000 kinderen (peuters, kleuters en basisschoolleerlingen) bloemzaadjes uitgestrooid in Midden-Delfland, het open weidegebied tussen Den Haag, Delft en Rotterdam. "Het ging om een fietsestafette van drie dagen, tussen 18 scholen. We zijn maandagochtend in Schiedam van start gegaan. Daarna zijn de kinderen met rugzakken vol bloemenzaadjes naar de tweede school gefietst en zo ging het verder, totdat gisterenochtend (1 april) de laatste school aan de beurt was", vertelt initiatiefneemster Deborah Post.
 

Links: Kinderen strooien de laatste zaadjes van de 12,5 kilogram uit voor de BIJenfarm aan de rand van het aardappelveld. Rechts: Dit was op dag 2 van de fietsestafette. Na de storm getrotseerd te hebben, komt de groep aan op de 13e school, de meester is verkleed als bij.

Uiteindelijk nam Deborah, nadat ook de leerlingen van de 18e school aan de slag waren gegaan met de zaadjes, de mand met laatste zaadjes in ontvangst in Schipluiden. Deze zaadjes zijn vervolgens uitgestrooid rondom de BIJenfarm op de Buitenplaats van landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden. "Dit deden we met 20 kinderen van de Ichthus school uit Maassluis. Het was geweldig om de mand met de laatste zaadjes van een groep trotse kinderen in ontvangst te mogen nemen!"
 

Rechts: Aankomst kinderen bij Op Hodenpijl, Deborah krijgt de mand met daarin de laatste zakjes bloemenzaad overhandigd en in de rugzakken zitten ook nog zakjes zaad.

De BIJenfarm is te vinden langs een historische druivenmuur met afdak, die gerestaureerd wordt, zo geeft Deborah aan. "Er staan nu al een aantal kasten met bijenvolken. De BIJenfarm grenst aan het aardappelveld, een wandelpad langs 15 jaar oude appelbomen en een grote biologische moestuin met ook fruit- en notenbomen. Het fruit en de groenten die daar worden geteeld, zijn voor de bestuiving in het voorjaar weer allemaal afhankelijk van gezonde bijen." De BIJenfarm zal officieel geopend worden op 24 juni. Dan organiseert Deborah voor de achtste keer het BIJendiner bij Op Hodenpijl (onder leiding van Felix Rottenberg).
 

Links: Een bord plaatsen in de grond, met 'dit is een strook voor de bijen', Op de achterkant staat 'Niet maaien'. Rechts: Deze kinderen hebben zaad-zand/grond balletjes gemaakt en gooien deze uit over een stuk grond langs de waterweg.

Deborah is ook druk met de 'Honey Highway'. "Het ideaal is om bermen van snelwegen om te toveren tot een paradijs voor bijen. We zijn begonnen met zaad uitstrooien rondom landgoed Op Hodenpijl, dat grenst aan de 6 KM A4. Dicht bij huis is het begin: de randen langs de snelweg A4, de te openen nieuwe verbinding tussen Den Haag en Rotterdam die momenteel dwars door de polders van Midden-Delfland wordt aangelegd. '6 KM A4' is het begin, dat navolging zal krijgen als Honey Highway, in samenwerking met gemeente Midden-Delfland, Provincie, Rijkswaterstaat, Wegenbouwer Heimans, bedrijven en burgers.
 
Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor het achtste BIJendiner.

Voor meer informatie: deborah@rootzpurefruits.com