Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groeien met juiste partners voor aanvoer en afzet"

Deli Harmony wil kwaliteit extra verhogen door uitbreiding

Tholen - Deli Harmony gaat uitbreiden. De verbouwing bij de producent van biologische vleeswaren en vleesproducten in Hedel start eind april. "We gaan qua oppervlakte verdubbelen. In de nieuwe ruimte komen vooral kook-, bak-, en braadkasten en rijpingskamers te staan. Dit biedt ons veel meer mogelijkheden en we kunnen hiermee de kwaliteit van onze producten nog verder verhogen", vertelt directeur Henk van Oers. "In de nieuwe situatie kunnen we meer droge worstsoorten gaan maken en er komen braadkasten met meer power. Daarmee krijg je een lekkerder product. Ook willen we verder investeren in productontwikkeling voor ons glutenvrije vleeswarenassortiment St. Hendrick. Henk verwacht dat de verbouwing in september/oktober klaar is."


Het pand van Deli Harmony in Hedel.

Juiste partners vinden

Henk beschikt over meer dan 35 jaar ervaring met biologisch vlees. In een periode waarin de intensieve landbouw echt van de grond kwam, raakte Henk na diverse bedrijfsbezoeken juist enthousiast over de biologische werkwijze. Dit enthousiasme is volgen hem essentieel: "Als slager en verwerker ben je het verlengstuk van de boer. Als wij meer vlees aan de man kunnen brengen, ontstaan er automatisch ook meer kansen voor de boeren. Ik kom graag met boeren aan de keukentafel zitten om hen te overtuigen van onze werkwijze."


Henk toont chorizo.

In het begin werd er nog zelf geslacht, onder meer omdat het veetransport niet goed geregeld was. "We hebben alles toen zelf overeind gezet. Inmiddels laten we ze slachten, waardoor wij ons kunnen richten op het maken van de eindproducten." Henk werkt altijd al volgens dezelfde filosofie: "We kopen rechtstreeks in bij de biologische boeren en werken zeer economisch en zonder verlies. Daarvoor moet je de juiste partners zoeken, voor de aanvoer en de afzet. We werken met vaste leveranciers die we een langdurige afnamegarantie kunnen bieden, omdat wij weer een afzetgarantie krijgen van onze vaste klanten. Wij gaan echt voor een partnerschap met de boeren en onze afnemers. Er zitten bedrijven tussen die ik al langer dan 25 jaar ken."


Uitbenen.

Hij ziet zeker nog groeipotentieel: "We zijn momenteel met een paar varkensboeren in overleg. Hier zit nog groei in." Onlangs had Henk bijvoorbeeld contact met een vader en zoon die overwegen om het bedrijf na de overname om te schakelen naar biologisch. "Zij zoeken afzetgarantie en vroegen aan ons of er ruimte is."


Boven: Vacumeren. Onder: verpakken van de St. Hendrick roompaté.

Tekort?

Henk erkent dat er in Europa een tekort is aan biologisch varkensvlees. "Er is nu een jaar tot 1,5 jaar een tekort en de komende 5/6 jaar zal het weer goed zijn. Dit is altijd al zo geweest. Wij worden regelmatig gebeld door nieuwe partijen, maar wij houden vast aan onze werkwijze en blijven dus trouw aan onze eigen boeren en vaste afzetpartners. We moeten samen de markt goed houden, door te bouwen aan product en afzet. Daarom starten wij onze handel vanuit beschikbaarheid. Verder zorgen we ervoor dat we het hele dier kunnen verwerken. Daarmee bieden we een compleet assortiment."

De varkens en kippen koopt Henk enkel in Nederland in. Voor het rundvlees wijkt hij daarnaast uit naar Zuid-Duitsland en Ierland. "Met dit vlees van over de grens kunnen we heel lekkere riblappen en entrecote maken."


Spareribs.

Kansen in Duitsland, supermarkten en natuurvoedingswinkels

Het exportaandeel bij Deli Harmony bedraagt 10%. "Na de uitbreiding zie ik nog wel kansen in Duitsland." Henk verwacht ook nog een verdere groei in de natuurvoedingswinkels, evenals in de reguliere supermarkten. "De inkopers van de supermarkten zijn een stuk serieuzer met bio bezig dan 15 jaar geleden en staan er als mens vaak ook achter. Daardoor is er meer waardering voor deze producten. Ik merk wel dat het voor assortimentsuitbreiding binnen de supermarkten en de natuurvoedingswinkels belangrijk is dat de producten lekker zijn en niet te gewoontjes. Daarin liggen kansen voor ons."


Runderrookvlees.

Voor meer informatie:

Henk van Oers
Deli Harmony
De Hootkamp 6
5321 JT Hedel
073 5995683
H.v.oers@deliharmony.nl
www.deliharmony.nl