Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gewone mens merkt weinig van toegenomen koopkracht"

Puur&Vitaal bestaat 5 jaar

Tholen - De Roosendaalse natuurvoedingswinkel Puur&Vitaal viert haar 5-jarig bestaan. Eigenaresse Marie-Louise Engels heeft de paarse loper uitgelegd voor haar klanten. En voor het aanstaande jubileum heeft ze onlangs ook twee nieuwe toonbanken laten installeren. Bakkerij Zonnemaire komt speciaal voor deze gelegenheid verse biologische muffins bakken in de winkel aan de Dr. Brabersstraat. "Ook staat er deze week '5 jaar' op de broden en krijgen de klanten korting op diverse soorten brood", vertelt Marie-Louise.
 


Verder komt de lokale teler Michiel de Hoog koken. "Hij maakt hiervoor gebruik van een zogenaamd 'big green egg'. Michiel levert ons groenten die net een tikkeltje anders zijn dan de standaard. Dat zorg voor een erg leuke samenwerking. Hij heeft altijd wel aparte tomaten of bijvoorbeeld heel mooie winterpostelein om bij ons in het schap te leggen."
 
Marie-Louise heeft de festiviteiten op posters in de winkel aangekondigd en op facebook, maar heel veel klanten heeft ze het ook 'face-to-face' nog even verteld. "Het blijft belangrijk om de mensen er persoonlijk nog even aan te herinneren.
 


Het runnen van de natuurvoedingswinkel bevalt haar nog altijd erg goed (zie dit Biojournaal-artikel uit 2012). "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ik heb hier nog geen seconde spijt van gehad. Het is erg hard werken, maar je krijgt zoveel terug van de klanten. En ik kan heel veel voor hen betekenen."
 
Enig minpuntje is volgens Marie-Louise dat de binnenstad leeg lijkt te lopen. "De grote publiekstrekkers tegenover onze winkel zijn de laatste tijd stuk voor stuk gesloten. In Den Haag beweren ze dat de koopkracht weer toegenomen is, maar ik ben ervan overtuigd dat de 'gewone mens' hier nog maar weinig van merkt."
 
Marie-Louise is er in ieder geval van overtuigd dat er actie ondernomen moet worden: "Er moet iets veranderen, door iets nieuws aan te boren. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan een boodschappenservice. En volgens mij zou het al veel schelen wanneer de wekelijks biologische markt van Roosendaal verplaatst kan worden. Wij van Puur&Vitaal zouden de Biologische Markt graag in de Dr. Brabersstraat zien. Toen we zelf nog met een kraam op de markt stonden, moesten we wel eens naar onze straat uitwijken. Toen zeiden veel van onze klanten al aan dat ze deze locatie veel leuker en knusser vinden."
 
Voor meer informatie:
 
Marie-Louise Engels
Puur&Vitaal
Dr. Brabersstraat 16
4701 AT Roosendaal
0165 396250
info@puur-vitaal.nl
www.puur-vitaal.nl