Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keurmerk voor schone rondvaartboten in Amsterdam

Er is in Amsterdam veel te doen om rondvaartboten en hun uitstoot. Er zijn gelukkig rederijen die werkelijk uitstootvrije boten ontwikkelen en exploiteren. De Gezonde Stad brengt deze boten in april onder de aandacht met de uitgifte van een keurmerk.

Het keurmerk wordt gegeven per groene boot, op basis van zorgvuldige technische bewijsvoering op gezag van een onafhankelijke beoordelingscommissie. De Gezonde Stad stelt een commissie van experts samen, die bestaat uit drie leden die geen band hebben met Amsterdamse rederijen.

De gekwalificeerde rondvaartboten zijn vanaf dit voorjaar herkenbaar aan een sticker met de tekst 'Deze boot is groen' met daaronder 'en vaart 100% elektrisch: stil en schoon'.


Platform voor een duurzaam Amsterdam

De Gezonde Stad wil Amsterdam gezonder maken door duurzame initiatieven van bedrijven en instellingen in de stad te stimuleren en onder de aandacht te brengen van de gemeente en Amsterdammers. De Gezonde Stad richt zich voornamelijk op gezonde lucht en meer groen en een gezond klimaat. De Gezonde Stad heeft vijf medewerkers in dienst.

De Gezonde Stad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam, de Nationale Postcode Loterij, haar bedrijfspartners en haar netwerk van bewonersgroepen.

Voor meer informatie: www.degezondestad.org
Publicatiedatum: