Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koning en koningin planten biologische appelboom

Op 19 maart bracht het koninklijk paar een bezoek aan Duitsland, samen met minister Ploumen en een handelsdelegatie van Duitse en Nederlandse bedrijven (onder leiding van Bionext). Er werd onder andere gesproken over de kansen voor de biologische sector. Tijdens het bezoek plantten de koning en koningin een appelboom.


Tijdens het bezoek aan Duitsland plantten de koning en koningin een appelboom.

Koningin Maxima toonde zich vooral geïnteresseerd in het thema gezondheid en de noodzaak dat het eten van groenten en fruit verder gestimuleerd wordt. Ook het thema gezonde voeding voor kinderen werd door haar ingebracht tijdens een gesprek met de bedrijven.

Met de koning en minister Ploumen spraken de ondernemers over het belang van het stimuleren van omschakeling naar biologische landbouw. Alle handelsbedrijven maakten melding van tekorten op de biologische grondstoffenmarkten en stijgende prijzen.

Daarom was het meer dan symbolisch dat de koning en de koningin allebei een biologische appelboom plantten in de tuin van het Von Thunen Instituut, waar de delegatie op bezoek was. Koning Willem-Alexander beloofde terug te komen met de kinderen om de appels te plukken.

bron: www.bionext.nl
Publicatiedatum: