Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WHO waarschuwt:

'Roundup kan kanker veroorzaken'

Roundup, één van 's werelds populairste onkruidverdelgers, is mogelijk kankerverwekkend. De afdeling voor kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO houdt er rekening mee dat industrieel gebruik van het middel, zoals in de grootschalige landbouw, gevaarlijk is. Het IARC (International Agency for Research on Cancer) acht het gebruik van het middel door tuinierende particulieren echter niet riskant. Het IARC is van plan om glyfosaat (Roundup) voortaan aan te merken als mogelijk kankerverwekkend.

In totaal 17 deskundigen uit 11 landen ontmoetten elkaar eerder deze maand op het IARC in Lyon. Ze bespraken daar de carcinogeniteit (kankerverwekkende vermogen) van diverse organofosfaatpesticiden, waaronder glyfosaat.

De studie, die gepubliceerd werd in het tijdschrift 'Lancet Oncology', heeft aangetoond dat er beperkt bewijs is gevonden dat Roundup non-Hodgkin-lymfklierkanker en longkanker kan veroorzaken. Bovendien is er overtuigend bewijd gevonden dat laboratoriumdieren lijden aan kanker als gevolg van Roundup.

Met de WHO is het voor het eerst dat een belangrijke internationale organisatie zich tegen Monsanto's belangrijkste product Roundup uitspreekt.

Publicatiedatum: