Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijving voor de Eat This Roadtrip van start

FoodGuerrilla daagt Nederland uit tot good food-acties

FoodGuerrilla is donderdag 19 maart gestart de werving voor 10 good food-acties getiteld de Eat This Roadtrip! Met deze reeks acties wordt een energieke aanloop genomen naar Wereldvoedseldag op 16 oktober. Wereldvoedseldag is een dag waarop we wereldwijd aandacht vragen voor ons eten. Voor honger bijvoorbeeld, voor onze voedselzekerheid, en voor de toekomst van ons eten. Iedereen in Nederland kan een idee indienen voor een actie voor 15 april. Win 1500 euro, de intensieve begeleiding van Foodguerrilla en zet jouw eigen initiatief in de schijnwerpers. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.foodguerrilla.nl.
 

Tweede editie Eat This Roadtrip

In 2015 presenteert FoodGuerrilla de tweede editie van de Eat This Roadtrip. Vorig jaar werden 15 acties uitgevoerd van Haaften tot Den Haag. Zo werd er in de Betuwe gekookt door kinderen met zelf geplukte paprika's van teler Pippel. Ook werd de Dappermarkt in Amsterdam afgestruind naar eetbaar, weggegooid voedsel waar een heerlijk diner van werd gekookt. Tot slot liet de Youth Food Movement de Hagenaar een bijzonder Noordzeevisje proeven dat normaal wordt beschouwd als ongewenste bijvangst. De Eat This Roadtrip is een initiatief om Wereldvoedseldag en Nederlandse good food enthousiastelingen groots op de kaart te zetten.
 

Jouw good food-actie

Stuur je idee voor een good food- actie naar FoodGuerrilla en win 1500 euro om de actie uit te voeren tussen 1 en 15 oktober 2015. Daarnaast win je twee trainingsdagen om jouw campagnevaardigheden op te schroeven. Gedurende het traject word je begeleid door FoodGuerrilla, en krijg je de kans om aan te schuiven bij een organisatie of instituut uit de voedselsector. Tot slot word je actie vastgelegd door professionele fotografen en krijg je een interview op OneWorld.nl. Zorg ervoor dat je met je actie een mondiaal voedselprobleem aan de kaak stelt en dat je een breed publiek aanspreekt.
 

Eat This

Met de Eat This Roadtrip nemen we een aanloop naar het Wereldvoedseldag evenement in oktober: Eat This! Dit evenement organiseert FoodGuerrilla in samenwerking met Oxfam Novib om aandacht te vragen voor de grootste voedselvraagstukken van deze tijd. Het is een event waar je serieus je tanden in kunt zetten! Verwacht internationale sprekers, de Live Food Radio Show, Workshops, talkshows, films en heel veel lekker eten.
 
De Eat This Roadtrip is een initiatief van OneWorld Foodguerrilla. Foodguerrilla is het netwerk van good food initiatieven dat samen acties opzet voor gezond, eerlijk en duurzaam voedsel. OneWorld is het grootste magazine voor sustainable living. De Eat This Roadtrip wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Klik hier voor de flyer.
Publicatiedatum: