Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KitchenHugs in actie voor bijen en vlinders

KitchenHugs is een specialist in duurzame gebruiksartikelen voor koken, eten en drinken. Dan denk je misschien niet gelijk aan bijen en vlinders. Een gezonde natuur en biodiversiteit is echter van levensbelang, en vooral bijen en vlinders hebben het moeilijk in Nederland. Dicht betegelde tuinen, pesticiden, ziekteverwekkers, versnippering van natuurgebieden en te weinig diversiteit aan planten en bloemen zorgen voor een te hoge bijensterfte. Ook vlinders hebben het zwaar en veel soorten zijn al verdwenen uit Nederland. Voor vlinder en bij geld dat een goede leefomgeving met een grote variëteit aan bloemen en planten van levensbelang is. Daarom deelt KitchenHugs ook dit voorjaar weer zakjes met gratis biologisch bloemenzaad uit voor een tuin vol kleurige bloemen.


Hoe werkt de actie?

Bij iedere bestelling van 15 euro of meer via de webshop KitchenHugs.nl wordt gedurende de komende maanden, tot eind mei, automatisch een zakje biologisch bloemenzaad (ter waarde van 2,49 euro) bijgevoegd. Dit bloemenmengsel levert een mooie bijdrage aan de stuifmeelbehoefte die veel insecten, waaronder honingbijen, vlinders en hommels, hebben.

Wat kun je met de bloemenzaadjes doen?

Het gaat om een bloemenmix van het Duitse merk 'Kiepenkerl' dat bekend staat om haar assortiment aan biologische zaden van hoge kwaliteit. Deze zaadjes kunnen tot begin juni gezaaid worden, met één zakje kan ongeveer twee vierkante meter worden ingezaaid. De bloemen bloeien tot eind oktober door en zorgen lang voor kleur in de tuin. Heb je geen ruimte in eigen tuin? Dan kun je vast iemand gelukkig maken met deze bloemenzaadjes, of misschien is er een mooi braakliggend stukje grond dichtbij waar het een mooie bestemming kan vinden.


Wat kun je nog meer doen voor bijen en vlinders?

Naast het zaaien van mooie bloemen, zijn er nog een hele hoop aanpassingen die je aan je tuin kunt maken om insecten, zoals bijen en vlinders, te helpen. Vergroen je tuin, balkon of gevel bijvoorbeeld met planten en bloemen. Plant dan bij voorkeur ook een goede mix van, biologisch geteelde, planten die niet tegelijkertijd bloeien, maar achter elkaar bloeien zodat er de hele lente, zomer en herfst voedsel voor bijen en vlinders te vinden is. Daar heb je zelf ook nog eens veel plezier van.

Klik hier voor meer tips en informatie of kijk in de webshop.
Publicatiedatum: