Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers toveren insect om tot 'bio-drone'

Wetenschapper hebben een grote kever (Mecynorrhina torquata) omgebouwd tot een op afstand bestuurbaar dier. De kever heeft een radiozender als 'rugzak' gekregen, die de wetenschappers in staat stelt om de vlucht van de insecten te controleren.

De onderzoekers waren in staat om de kevers op te laten stijgen en te laten landen, stil te laten hangen in de lucht en naar links en rechts te laten draaien. De technologie kan uiteindelijk leiden tot het gebruik van insecten als surveillance drones in rampgebieden.


Photo by Tat Thang Vo Doan and Hirotaka Sato/NTU Singapore.

Ze zeggen dat deze prestatie hen ook in staat heeft gesteld om meer te onthullen over de biologie van de insecten. De onderzoekers van de University of California, Berkeley en Nanyang Technological University in Singapora hebben zich met name gericht op de spieren die de kevers gebruiken voor fijn gesorteerde bochten. Ze gebruikten hiervoor grote bloemkevers, die gemiddeld zes centimeter lang waren en gemiddeld acht gram wogen.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: