Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gaan voor kwaliteitsproducten waar mensen blij van worden"

'Bio-brandstof' voor fijnproevers bij tankstation Scheiwijk

Tholen - Tankstation Scheiwijk voor Fijnproevers langs de A27 wordt ook wel eens de 'culinaire pitstop' genoemd. Het aanbod in de shop is anders dan anders. Zo kan men onder meer terecht voor bio-producten van Mariënwaerdt, de KleinsteSoepfabriek en biologische olijfolie. Ingrid de Wagenaar: "Van de brandstof worden mensen over het algemeen niet blij, daarom zoeken we naar producten waar de mensen blij van worden wanneer ze onderweg zijn. En ik word op mijn beurt weer vrolijk als een jongedame helemaal tevreden met vier flessen van haar favoriete bio-olijfolie naar buiten stapt." Sinds 2013 zit er ook een locatie van Scheiwijk bij Eemnes. Daar is in tegenstelling tot in Hoogblokland alleen de shop te vinden.


Het horecagedeelte van tankstation Scheiwijk voor Fijnproevers.

Ze vertelt vanuit het tankstation dat Scheiwijk helemaal zelfstandig is en dat ze daarom de vrijheid hebben om een afwijkend assortiment aan te bieden. Ingrid: "Mijn broer en ik zijn zelf erg gecharmeerd van goede producten en daarom gaan we bij Scheiwijk ook voor kwaliteitsproducten. Hierin hebben we de afgelopen drie/vier jaar geïnvesteerd. Ik kijk hierbij niet alleen naar biologische producten, maar bijvoorbeeld ook naar streekproducten. Het belangrijkste is dat het bij ons moet passen, biologisch is geen doel op zich."

De koks bij Scheiwijk werken in de keuken onder meer met biologisch brood Vanmenno en ze bakken elke dag verse koekjes met biologisch meel van Korenmolen Nooit Gedagt in Woudrichem. "Deze koekjes gaven we eerst alleen bij de biologische Cook & Boon koffie die we hier schenken. Veel klanten vroegen zich af waarom we ze niet los verkochten." Naast bio-koffie is bij Scheiwijk ook Pucca thee verkrijgbaar, Bionade en biologische ice tea.


Meer versproducten

Ingrid geeft aan dat ze uiteindelijk toe wil naar een groter aanbod in versproducten. "Met deze producten kunnen we onze verse broodjes beleggen. Ook denk ik aan yoghurt, vers van de boer, en dan het liefst biologisch. Binnenkort introduceren we ook de kaas van Biologische kaasboerderij Noorderlicht uit Noordeloos. Met dit biologische streekproduct slaan we dus twee vliegen in één klap." Voor de groenten heeft Scheiwijk nog geen vaste biologische leverancier. "Tips hiervoor zijn altijd welkom, zeker omdat we merken dat de mensen steeds bewuster worden."

Ze vertelt verder dat het feit dat de producten in de auto meegenomen moeten worden, voor de nodige uitdagingen zorgt. "Zo moet je er goed over nadenken hoe je bederfelijke producten mee kunt geven. Dit verpakken we bijvoorbeeld zodanig dat men het product ergens onderweg in een koelkast kan leggen."


Linksboven de producten vanMariënwaerdt. Rechts een deel van de boeken.

Boeken

Bij Scheiwijk voor Fijnproevers zijn ook diverse boeken verkrijgbaar. De schrijver van één van de best verkopende boeken bij het tankstation, Gerrit Jan Groothedde, was onlangs te gast in de shop. Hij vertelde de toehoorders over zijn boek 'Weg van de supermarkt'. Ook konden bezoekers met hem van gedachten wisselen. "De gedachtegang van Gerrit Jan past goed bij Scheiwijk, omdat hij promoot dat boeren zich laten zien, zodat de producten gemakkelijker te vinden zijn voor de consument."

Voor meer informatie:

Ingrid de Wagenaar
Scheiwijk Hoogblokland
Rijksweg A27
Parkeerterrein Scheiwijk, Hoogblokland
0183 562712
Scheiwijk@live.nl
www.A27.com