Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Convenant tussen Skal en NVWA vernieuwd

In februari hebben Rob Dortland, voorzitter van het bestuur van Skal Biocontrole, en Harry Paul, Inspecteur-generaal van de NVWA, een geactualiseerde versie van het bestaande convenant tussen Skal en de NVWA getekend.

De NVWA verschaft Skal onder meer analyse-uitslagen van biologische producten en, indien relevant, gegevens van Skal-geregistreerden. Ook is de samenwerking tussen Skal-NVWA-IOD (Inlichtingen Opsporings Dienst) beschreven in het convenant, dit is te zien als een actualisatie van het bestaande akkoord tussen Skal en de AID (Algemene Inspectie Dienst).

In het convenant is ook geregeld dat Skal informatie verschaft aan de NVWA over de analyse-uitslagen van biologische producten die onder de publiekrechtelijke toezichtstaken van de NVWA vallen en een overtreding vormen van de bestaande normen, zoals die voor niet-biologische productie gelden. Skal informeert de NVWA daarnaast over niet Skal-geregistreerden gevestigd in Nederland die ten onrechte verwijzen naar de biologische productiemethode en zich weigeren te registreren bij Skal.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum: