Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bakkerij Carl Siegert wint Duurzaamheidsprijs Woerden 2015

Vier Woerdense bedrijven waren door het publiek genomineerd, maar uiteindelijk konden er maar twee de Duurzaamheidsprijs Woerden winnen. Bakkerij Carl Siegert uit Harmelen kreeg de prijs van de vakjury, Stadshotel Woerden was de keuze na zo'n 500 stemmen van het publiek.

Naast de twee winnaars waren ook Verweij Houttechniek en Kruijt Kaasveredeling kanshebbers voor de prijs. De prijs was het Groene Hart 2015. De prijs zelf was door leerlingen van het Minkema college geprint op de 3D-printer van de school. De publieksprijs werd aan Stadshotel Woerden uitgereikt door de lijsttrekker van de Eerste Kamer voor D66, Thom de Graaf en uit handen van Tweede Kamerlid van D66 Stientje van Veldhoven kreeg bio-bakker Carl Siegert de prijs van de vakjury.


Carl krijgt de prijs overhandigd door Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven.

De juryprijs werd geselecteerd door een zeer duurzame Woerdense jury: de Woerdense Natascha M. van der Velden is als industrieel ontwerper verbonden aan de TU Delft, waar ze promotie-onderzoek doet op het gebied van duurzaam textiel; Ir. Paul Burgers is eigenaar van CO2 Operate, dat bedrijven helpt de status van CO2 neutraal ondernemen te bereiken. Juryvoorzitter was D66-voorman en woordvoerder duurzaamheid Heerd Jan Hoogeveen.

Heerd Jan Hoogeveen: "In Woerden wordt veel duurzaam ondernomen en de vier genomineerde bedrijven zijn daar prima voorbeelden van. Via deze prijs willen we dit soort bedrijven extra in het zonnetje zetten. We hopen dat ze een inspiratiebron vormen voor andere bedrijven."



Carl Siegert van Bakkerij Carl Siegert: "Geweldig om de duurzaamheidsprijs 2015 te mogen ontvangen voor de manier waarop wij ons brood bakken en verder kijken in de keten. De samenwerking tussen de Woerdense Molen en Stadshotel Van Rossem is daar een goed voorbeeld van. Voor ons is die duurzame samenwerking in de keten van land-molen-bakker-klant al 124 jaar een vanzelfsprekendheid. Maar gezien de sterktes van de andere deelnemers ook bijzonder deze prijs in ontvangst te mogen nemen."

Woerden.tv maakte de volgende reportage van de uitreiking:



Voor meer informatie: www.carlsiegert.com
Publicatiedatum: